Volontiraj u Bugarskoj

U sklopu projekta  Europen Skills and Competences otvoren je konkurs za volontere u Bugarskoj, starosti 18-30 godina, koji realizuje organizacija Active Bulgarian Society.

Studenti koji žele da upoznaju tradiciju Bugarske, steknu prijatelje širom Evrope i naprave uspomene koje će pamtiti ceo život, imaju priliku da tokom sledeće godine to i ostvare. Ovaj jedinstveni program vam takođe može pomoći da na svoju listu dodate znanje još nekog jezika, kao i da obogatite svoje znanje iz različitih kultura. Zato volontiraj u Bugarskoj. 

Active Bulgarian Society je mlada organizacija koja je osnovana u Blagoevgradu u Bugarskoj. Cilj ove organizacije je upoznavanje mladih ljudi širom Evrope, što se ostvaruje preko raznih kurseva, seminara, razmena i konferencija.

Volonteri će živeti dva meseca, preciznije 61 dan, u Blagoevgradu u Bugarskoj. Pored volontera iz Srbije, biće volontera i iz drugih evropskih zemalja. Odgovornost volontera biće pomaganje ABS organizaciji u lokalnim aktivnostima, kao i kreiranja ličnih projekata. Od volontera se očekuje sposobnost rada u timu, dobra organizacija, kreativnost, osećaj solidarnosti i aktivnost tokom celog programa. Program se realizuje tokom sledeće godine, ne jednom, već tri puta:

09. 01. 2021 – 10. 03. 2021.

10. 03. 2021 – 09. 05. 2021.

09. 05. 2021 – 03. 07. 2021.

Svi volonteri će imati obezbeđen smeštaj, koji će se nalaziti blizu kancelarije ABS organizacije, kao i blizu samog centra. Džeparac će se dobijati na mesečnom nivou: 110 evra za troškove hrane i 90 evra za dodatne troškove. Još jedna prednost ovog programa je to što je besplatan. Potrebno je samo da spakujete kofer i da se prijavite na sledeći link:

Prijave traju do 31. 12. 2020.

Još interesantnih činjenica o ovom programu možete pronaći na njihovom sajtu: https://lnk.bio/activebulgariansociety

Piše: Deana Brkić

Foto izvor: Google

5-decembar-medjunarodni-dan-volontera

Leave a Reply

Your email address will not be published.