Vakcinacija studenata u Studenjaku i Karaburmi

Vakcinacija studenata u studentskim domovima na području Beograda počela je danas od 9h, i to na dva punkta: u okviru Studentskog grada u ambulanti Studentske poliklinike i u studentskom domu Karaburma, takođe u okviru poliklinike.

Punktovima pokriveno je oko 60% kapaciteta Studentskog centra. Do sada se vakcinacija studenata obavljala u Studentskoj poliklinici u Krunskoj, ali i u studentskom domu Mika Mitrović, za studente sa posebnim potrebama.

Direktor Studentskog centra, Goran Minić kaže da proširenje punktova i na druge domove zavisi od odziva studenata i kapaciteta Studentske poliklinike. On dodaje da je Studentski centar stavio na raspolaganje sve svoje objekte, kako bi se proces vakcinacije što efikasnije odvijao. „Prerano je govoriti o odzivu studenata jer je vakcinacija tek počela, ali je u planu da se već danas krene sa anketiranjem,“ rekao je.

Prema informacijama iz Studentske poliklinike, prijava za vakcinaciju nije potrebna, ali postoji mogućnost prijave upravi studentskih domova, te da ona prosledi prijavu poliklinici.

Trenutno se vrši vakcinacija AstraZeneca vakcinom, a u nezvaničnom razgovoru sa lekarima saznali smo da se prikupljaju informacije o broju studenata koji žele da se vakcinišu i da će svako biti pozvan na vakcinaciju vakcinom za koju se opredelio.

„Važno je da se studenti vakcinišu jer je u pitanju kolektivni smeštaj. Pozivamo ih da se vakcinišu i budu odgovorni kao što su do sada bili, da zaštite svoje zdravlje i zdravlje ljudi iz svog okruženja“, poručio je Minić studentima.

Pišu: Dunja Marić, Tijana Topalović

FOTO: Student

Studentski centar Beograd

Studentske vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published.