Uprava Studentskog parlamenta: Ne postoji osnov za našu smenu!

U periodu od 23. februara do danas su se u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu odvijale promene u njegovog rukovodstva.

Kako je objavljeno na njihovom zvaničnom instagram nalogu, 23. februara, grupa članova Studentskog parlamenta održala je nelegitimnu sednicu, na kojoj su se samoprozvali za novo rukovodstvo. Ovim postupkom su povredili više članova opšteg pravnog akta Studentskog parlamenta.

Danas su se ka Rektoratu uputili predsednik Studentskog parlamenta, Uroš Mijatović, Ognjen Kočević, potpredsednik, Jagoš Stojanović, student prorektor i Aleksa Škundrić, delegat sa Pravnog fakulteta.

Kako je za magazin Student rekao Mijatović, njih četvorica su danas u zgradi Rektorata razgovarali sa rektorkom Ivankom Popović, prorektorom Petar Marin i generalnim sekretarom Univerzita, Vladimirom Mikićem. Mijatović je naglasio da trenutno rukovodstvo parlamenta nije smenjeno, jer ne postoji nijedan pravni osnov koji to dozvoljava.

Na pitanje da li će se održati Status Quo koji se tiče ovlašćenog rukovodstva, Popović se izjasnila da nije sigurna. Takođe je rekla da njeno pojavljivanje na skupu novog rukovodstva ne znači da im daje legitimitet, već da je kao rektor prisustvovala događaju koji je sazvao Studentski parlament, te da želi da se novonastala situacija što pre razreši.

Sledeći korak je sazivanje sednice parlamenta, na kojoj će se izvršiti glasanje, te time utvrditi na kojoj strani je većina članova.

Piše: Dunja Marić

Studentske vesti

Beogradski univerzitet – dešavanja – vesti – Rektorat – Studentski parlament Univerziteta u Beogradu

Vesti Univerziteta u Beogradu

Studentski parlament Univerziteta u Beogradu

Leave a Reply

Your email address will not be published.