Upoznaj studentski sport – KK FON

KK FON jedna je od najodlikovanijih ekipa u SUUB ligi. Zlatni pehar u domaćoj ligi igrači ove ekipe podigli su čak tri puta zaredom –  2017, 2018. i 2019. godine. Osim domaćih priznanja, ova ekipa ponela je i priznanje za najbolju studentsku košarku i na evropskim takmičenjima, poput turnira i EuroCatalonia u Ljoret de Maru, EuroValencia u Valensiji i SportFest-a u Istanbulu.

Luka Vuksanović, član KK FON-a, otkrio nam je kako je proveo vreme u izolaciji, predstavio nam je svoju ekipu i podelio sa nama utiske o studentskom sportu i prekinutoj sezoni.

Bavljenje sportom u studentskim danima donosi mnogobrojna lepa iskustva, ali iziskuje i mnogo odricanja i utrošenog vremena. Šta pruža studentska liga i koje su prednosti i mane bavljenja sportom u studentskim danima?

– Stvarno uživam u igranju za fakultet. Studentski sport je više od sporta. Nikada nisam zamišljao da postoji ta druga strana košarke. Profesionalni sport je drugačiji. Dok sam igrao ABA ligu sa Metalcem, svako je gledao sebe. Ovde nije takav slučaj. Svi smo kao jedan, cilj je isti –  da fakultet pobedi. Ostale stvari su manje bitne. Liga mi je pre svega donela mnogo prijatelja, onih za ceo život. To je glavna prednost. Naravno, kada kolege dođu da te bodre, nema ničeg lepšeg. U stvari, ima – kad  dođu  koleginice.

Kada bi morao da opišeš svoju ekipu jednom rečenicom, kako bi to zvučalo? Šta je to što vas čini drugačijim od drugih ekipa?

– Rekao bih to ovako – solidni igrači, sjajni ljudi i ljubimci ženskog dela publike. Ključna stvar je ta što imamo sjajan odnos van terena i mnogo smo bliski. Svakodnevno se družimo i mislim da nas to izdvaja.

Osvrnimo se na prekinutu sezonu takmičenja. Kako bi ocenio igru svoje ekipe? Kako ste reagovali na vest da se poništavaju ovogodišnji ostvareni rezultati?

– Ovogodišnja ideja je bila da se mi stariji polako oprostimo od studentske lige i da uvedemo mlađe u priču, da bi od sledeće godine bili spremni da preuzmu neku značajniju ulogu u timu.  S obzirom na to da je situacija ovakva i da se studentska liga prekinula, očekujte neku oproštajnu utakmicu sledeće sezone. Bićete na vreme obavešteni. Što se tiče poništenih rezultata – kod nas rezultat zaista nikada nije predstavljao problem. Ove sezone igra nam je bila na visokom nivou, potrudićemo se da je održimo kako bi se niz titula nastavio i u budućnosti.

Luka Vuksanović
Period izolacije koji je za nama teško je pao onima koji su stalno aktivni, pogotovo sportistima. Kako si ti provodio vreme?

– Pokušavao sam da maksimalno animiram sebe i da ispoštujem sve mere izolacije. Dan mi je bio ispunjen, od učenja i treninga, preko gledanja serija i provođenja vremena sa porodicom. Konkretno sam se posvetio izučavanju nekih stvari van programa fakluteta. A što se tiče KK FON-a, održavala  se forma ali u Counter Strike-u!

Piše: Iva Jevtić

Leave a Reply

Your email address will not be published.