Univerzijada 2021.

Ove godine imaš mogućnost da se konačno nađeš na tribinama u glavnom gradu svoje države, tokom održavanja jednog velikog takmičenja. Treba samo da izabereš sport i da se uputiš ka sportskoj hali. U pitanju je Univerzijada koja će se održati u periodu od 14. do 27. jula.

Univerzijada predstavlja međunarodno multisportsko takmičenje koje organizuje Međunarodna studentska sportska organizacija. Na ovom takmičenju učestvuju studenti sportisti. Sve češći naziv koji se koristi je Svetske studentske igre.

Naša zemlja ima ulogu domaćina studentima iz raznih zemalja. Ovo je prilika da se upoznaš, pre svega, sa kulturom drugih zemalja, sa kvalitetom sporta koji te zemlje poseduju, da naučiš nešto što do sad nisi znao i da proživiš novo iskustvo. Veoma  je bitno ostaviti dobar utisak, kako ne bismo opet dugo čekali da nam se ukaže poverenje za organizaciju nekog velikog takmičenja. Svako od nas ima mogućnost da bira da li će i na koji način ostaviti pozitivan utisak na goste naše zemlje.

Ukoliko imaš želju da direktno doprineseš održavanju takmičenja i budeš deo tima koji će se potruditi da takmičenje bude na zavidnom nivou, možeš se prijaviti da volontiraš na Univerzijadi putem sledećeg linka: https://eug2021.eu/belgrade-and-serbia-are-waiting-for-you/

Postoje različiti zadaci i veštine koje mogu biti od pomoći prilikom organizacije. Prijavom na link obezbeđujete intervju sa članovima organizacionog tima koji će vas detaljnije uputiti.

Magazin student ovom prilikom želi sreću organizatorima. Velika je čast biti domaćin jednog ovakvog takmičenja. Nadamo se da ćemo u svet poslati dobru sliku i da će se slična takmičenja u budućnosti češće održavati u Srbiji.

Piše: Bojana Krezović

Foto izvor : https://www.eusa.eu/#

Sportske vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published.