Univerzijada 2021. u Beogradu odložena po drugi put

Evropska univerzitetska sportska asocijacija (EUSA) najavila je da se u julu ove godine neće održati 5. po redu izdanje Evropskih univerzitetskih igara.

Naporni rad i želja organizacionog odbora igara,  EUSA i svih partnera koji bi se predstavili, a uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u vezi sa pandemijom virusa COVID-19 i naglim povećajima novozaraženih u Evropi doneta je odluka da nije bezbedno održati Igre u predviđenom periodu od 14. do 27. jula kako je to prvobitno bilo planirano.

Odluka o odlaganju igara 2020. na 2021. godinu doneta je pre skoro godinu dana, a sve u nadi da će se cela situacija kako u Evropi, tako i u svetu stabilizovati.

Vakcinacija, zaključavanje i odluka vlada nisu donele očekivane rezultate kako je bilo planirano, te je Univerzijada u Beogradu odložena.

„Čvrsto verujemo da će se s vremenom situacija popraviti i da se Igre mogu organizovati na bezbedan i uspešan način. Sigurnost i dobrobit učesnika i građana zemlje domaćina kao naš prioritet, priznajemo da je odluka da se Igre u Beogradu ne održavaju jula ove godine u najboljem interesu svih zainteresovanih.“ navode na sajtu EUSA.

Takođe, navodi se i da postoji mogućnost, ukoliko se epidemiološka situacija popravi, da će se Univerzijada u Beogradu održati nekog drugog datuma tokom godine.

Piše: Lazar Smilić

Izvor : Eusa.eu

FOTO: Student

Studentske vesti – Univerzijada u Beogradu

Leave a Reply

Your email address will not be published.