Udaljenost nije prepreka drugarstvu!

Savladavanje gradiva i savetovanje oko polaganja kolokvijuma i ispita bilo bi nezamislivo bez ispijanja kafa sa kolegama koje nas teše kako ćemo sve stići, kako i oni još uvek nisu krenuli sa učenjem i kako ćemo pokidati na ispitu. A sada sve to može i onlajn!

 Otkako je onlajn nastava postala sastavni deo života svakog studenta, barem u ovom semestru, postavlja se pitanje kako održavati kontakt sa kolegama. 

Magazin „Student“ za vas ima nekoliko predloga koji će znatno olakšati druženje „na daljinu“:

  • Maksimalno iskoristite društvene mreže

Facebook, Instagram, WhatsApp, Viber, samo su neke od platformi na kojima možete kreirati grupu sa svojim kolegama i biti u toku sa svakodnevnim dešavanjima i međusobno deliti sve zanimljive trenutke. Možete čak i odrediti dan koji će biti samo „vaš“ i organizovati video poziv gde ćete zajedno ispijati omiljenu kafu.

  • Pišite im pisma

Da, dobro ste pročitali. Pisma možda jesu „staromodan“ vid komunikacije, ali ujedno jedan od najlepših. Rukom pisano pismo od prijatelja je divna uspomena koja će izmamiti osmeh na lice i mnogo godina nakon završetka fakulteta. Ono što je najbitnije jeste da ne pišete predugačka pisma i da ih šaljete onima koji takođe vole ovakav vid komunikacije. Isto je i sa prazničnim čestitkama.

  • Gledajte filmove i serije zajedno

Sada, kada su predavanja online, možete odvojiti sat do dva sata dnevno za uživanje uz dobar film ili epizodu serije. U dogovoru sa svojim prijateljima izaberite neki film ili seriju koja se svima čini zanimljivom, skuvajte čaj, organizujte ZOOM sesiju, ušuškajte se i uživajte. Osim što zajedno gledate, možete biti i live komentatori.

  • Igrajte igrice online

Ukoliko vi i vaši prijatelji volite igre kartama, možete se okušati u online poznatoj kartaškoj igri UNO! 

Za ljubitelje malo komplikovanijih i dužih društvenih igara Monopol pravi izbor. Potrebno je da svaki igrač na svom uređaju ima instaliranu igru Monopoly i zabava kreće!

Kako biste i dalje održavali svoje znanje i veštine, možete izazvati svoje prijatelje na igru pomoću aplikacije HQ Trivia. Jedan igrač mora biti voditelj igre, a ostali će proveriti svoje znanje, sve dok jedna osoba ne pobedi.

U proveri znanja pred kolokvijum i ispit može vam pomoći aplikacija Kahoot! tako što ćete sami kreirati kvizove i preispitivati gradivo koje ste savladali. 

  • Posetite svoje prijatelje

Putovanje da biste videli svoje prijatelje jeste najbolji način da sa njima ostanete u kontaktu. Tako imate priliku i da ih vidite i provodite vreme sa njima, ali i da upoznate okruženje u kome žive, način na koji tu provode vreme i što je najvažnije, upoznate njihove prijatelje. Nema više apstraktnih likova kada vam budu nešto prepričavali, sada ćete moći da povežete lica sa imenima!

Piše: Iva Jevtić

Foto izvor: Unsplash

Magazin Student 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.