TREASURE HUNT 2K19 powered by ERSTE

Savez studenata Beograda je 26. oktobra, kroz uzbudljivo jednodnevno takmičenje, poželeo dobrodošlicu brucošima na Univerzitet u Beogradu.

U subotu 26. oktobra ste u centru Beograda mogli da vidite nasmejane mlade ljude koji samo naizged besciljno jure kroz grad. To su, zapravo bili brucoši koji su imali priliku da se iz prve ruke upoznaju sa najvažnijim institucijama Univerziteta u Beogradu.

“Treasure Hunt 2k19 powered by Erste je trka, koja pored zabavnog i edukativnog karaktera za cilj ima da najnovijim štićenicima Univerziteta olakša stresan upliv u njegove vode, kao i da im približi šta to zapravo znači biti student”- izjavila je za Student Jelena Novaković jedna od tvoraca projekta.

Trideset dvočlanih timova je, počevši od doma kulture “Studentski grad”, obišlo najvažnije institucije poput: univerziteske biblioteke Svetozar Marković, studentske poliklinike, čuvene menze Lola, Rektorata Univerziteta, kao i mnoge druge. Svaki korak je krio zagonetku za takmičare, koja ih je ujedno i informisala o istoriji i funkciji lokacija koje su obilazili. Na pojedinim punktovima su se zadržavali kako bi rešili zadatke kojima su se organizatori potrudili da im naglase važnost mekih veština i neformalnog obrazovanja.

Pored SSB-ovog godišnjeg partnera Pepsi Srbija, koji je za takmičare obezbedio majice, rančeve, kao i neophodno osveženjem tokom ovog napornog poduhvata, generalni partner projekta ERSTE banka je u takmičenje unela još jednu, podjednako važnu dimenziju, a to je poboljšanje finansijske pismenosti kod mladih u Srbiji.

Bubamara Gelato je dala slatki doprinos takmičenju

Najbrže i najsnalažljivije takmičare, SSB je obradovao putovanjima, kursevima jezika i drugim vrednim nagradama.

Da je trka na pravi način prihvaćena od strane brucoša, pre svega nam govore slike nasmejanih takmičara koji su demonstrirali pravi takmičarski duh i fer-plej, kao i gromoglasan aplauz na zatvaranju u naučno-tehnološkom parku Beograd koji je, čak i najiskusnijim članovima organizacionog tima, izmamio emocije.

Predstavnici Saveza studenata Beograda nisu krili svoje zadovoljstvo povodom uspeha i pozitivnih kritika koje je ostvario ovaj projekat, kojim žele da započnu novu tradiciju pružanja dobrodošlice brucošima našeg Univerziteta i uzbuđeno iščekuju sledeći Blagolov( kako ga od milošte zovu interno) jer, kako kažu, planiraju da ga podignu na još viši nivo.

Uzbuđeni smo i mi, jer znamo da kolege iz SSB-a u rukavu imaju mnoštvo novih i uzbudljivih projekata, a mi ćemo biti tu da ih ispratimo.

Aleksa Babić

Leave a Reply

Your email address will not be published.