Svečano otvaranje centra KK Partizan u Pekingu

Danas je u Pekingu otvoren centar košarkaškog kluba Partizan. Kineska medijska grupa je prenosila uživo ovaj događaj.

Link za gledanje svečanog otvaranja koje se odvija u Pekingu mogao se pronaći na stranici kineskog međunarodnog radija (CRI), redakcije na srpskom jeziku, u  subota, 28. novembra, u 11:30 po našem vremenu: https://www.facebook.com/events/380525599717564/?active_tab=discussion

Svečano otvaranje centra KK Partizan u Pekingu upriličile su mnoge zvanice iz politike i sporta, poput Konzula ambasade Srbije u Kini, gospođe Biljane Stanković – Ivanić, Predsednika pekinškog košarkaškog saveza, gospodina Sun GuoHua, predstavnik beogradskog košarkaškog kluba Partizan u Kini, gospodin Piao JiSji, kao i mnogi drugi, uključujući i obožavaoce košarke iz Kine i prijatelje iz Srbije u Pekingu.

Saradnja između dva saveza – Košarkaškog Saveza Srbije (KSS) i Košarkaškog Saveza Kine, dogovorena je na sastanku između Dejana Tomaševića (bivšeg košarkaškog reprezentativca Srbije i tadašnjeg generalnog sekretara KSS-a) i Jao Minga (bivšeg NBA igrača i Predsednika Košarkaškog saveza Kine), gde je dogovorena intenzivna saradnja.

Saradnja se odnosi na mogućnost zajedničkih treninga mlađih selekcija, razmenu trenera, iskustava, povećanje broja sponzorstava i drugih aktivnosti. 

U januaru 2020. godine je finalizovan i postignut dugoročni sporazum o saradnji. Time je KK Partizan zvanično ušao u Kinu.

Poznato je i da Partizan ima svoje verne pristalice, navijače, u Kini, što je kulminiralo ovog leta, kada su Piao i Čen iz Pekinga krenuli starim putem svile u svom automobilu, noseći boje i obeležja crno-belog kluba, kako na sebi, tako i na svom automobilu.

U februaru ove godine su njih dvojica donirali patike za sve igrače mlađih kategorija, od najmlađeg uzrasta do juniora.

Izveštava: Marko Jovanović

Izvori: https://www.facebook.com/crisrpski/

https://kosarka.hotsport.rs/
http://kkpartizan.rs
Foto izvor: CRI 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.