Studentsko druženje uprkos koroni

Subota veče u najvećem studentskom domu “Studentski grad” u Beogradu protekla je u znaku nepoštovanja aktuelnih mera okupljanja na teritoriji Republike Srbije. Već nekoliko dana u ovom studentskom domu nalazi se jedan od tri studentska punkta za masovnu vakcinaciju.

Da nije vreme pandemije virusa Covid-19 mladi bi se verovatno nalazili u nekom večernjem izlasku, ali već skoro godinu dana kafići i klubovi ne rade punim kapacitetom. Sve to zamenili su klupama u parkovima, pa se to upravo dogodilo u dvorištu ovog studentskog kompleksa, kod Doma kulture Studentski grad.

Da li su studenti jedva dočekali lepo i prijatno veče kako bi mogli da se druže na otvorenom?

Korisnici na društvenim mrežama komentarišu da postoje dve ideje zbog čega su se studenti masovno okupili:

#Pravljenje žurke na otvorenom 

#Praćenje fudbalske utakmice između Srbije i Portugala

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova dobili su dojavu da se u okviru ovog studentskog kompleksa čuje glasna muzika, vika, kao i da ima veliki broj okupljenih ljudi koji su tom prilikom kršili javni red i mir. Istog trenutka uputili su se na datu lokaciju kako bi to i proverili. Njima su se pridružile kolege iz Komunalne milicije kako bi što pre sredili situaciju sa studentima. 

Bilo kako bilo ceo događaj rešen je mirnim putem, bez opiranja studenata i upotrebe sile od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Ministar prosvete Branko Ružić pre nekoliko dana izjavio je: „Organizacijom punktova za vakcinaciju u studentskim domovima nastojimo da studentima vakcinu učinimo dostupnijom…”

Ovom prilikom ohrabrujemo sve studente da se prijave i prime vakcinu kako bismo što pre mogli da uživamo u kulturnim i sportskim događajima. Sve što je potrebno da imate je zdravstvena knjižica i lična karta i uputite se na jednu od tri lokacije (Studentski grad, Karaburma ili Studentska poliklinika) kako bi primili vakcinu. Budi heroj svog društva, vakciniši se.

Piše: Lazar Smilić

Izvor: nova.rs

Foto: Student

Studentske vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published.