„Studenti studentima“ 2020 – zakorači u moćan IT svet

Udruženje studenata informatike FONIS Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, i ove godine organizuje tradicionalni projekat „Studenti studentima“ u cilju prenošenja znanja iz IT oblasti. Projekat se održava u online formatu i dostupan je svim studentima, a obavezno prijavljivanje vrši se preko sajta s2s.fonis.rs do 5. decembra.

Projekat Studenti studentima sastojaće se iz dva dela. Prvi deo jeste panel diskusija na temu Od studentske klupe do ekspertske pozicije koja će 11. decembra okupiti mlade stručnjake iz kompanije Bosch.  Svoja iskustva sa prakse podeliće Nevena Đuričić, Stefan Vukobrat, Andrija Miljković i Jelena Jeremić. Studenti će imati priliku da saznaju nešto više o razvojnom putu u Bosch kompaniji, aktuelnim temama i pozicijama, kao i na koji način povezati teoriju koja se uči na fakultetu sa realnim poslom u kompaniji.

Drugi deo projekta čini veliki broj radionica koje će prijavljene studente bliže upoznati sa IT svetom. Intro to C, Java 101, Game C#ODE, Game Development, Social Media Data Analysis i mnogi drugi edukativni programi zakazani su za 12. i 13. decembar. Na ovim radionicama studenti će se približiti osnovama i praktičnoj primeni programiranja, kreiranju desktop, web i mobilnih aplikacija, gameplay dizajnu, skrejpovanju podataka, softverskim paternima i drugim softverskim alatima.

„Projekat Studenti studentima pruža izuzetnu priliku za sticanje spektra znanja iz oblasti informacionih tehnologija. Bilo da se radi o tehničkim znanjima koja se mogu sticati na radionicama ili o izgradnji poslovne karijere u kompaniji Bosch o čemu će se govoriti na panel diskusiji, svi studenti zainteresovani za IT mogu pronaći za sebe temu koja ih inspiriše. Skoro tri meseca pripreme projekta ulaze u završnu fazu, a sada je pravo vreme da se na sajtu projekta prijavite i obezbedite sebi mesto u virtuelnoj učionici!“, za Student ističe Boris Vajagić, koordinator ovogodišnjeg projekta.

Jedinstvena struktura projekta S2S podstiče polaznike na direktnu komunikaciju sa predavačima što dovodi do stvaranja prijatne atmosfere pogodne za lako i brzo učenje. Studenti preko radionica mogu da prepoznaju polja koja ih najviše interesuju i omoguće sebi dalje proučavanje i širenje znanja.

Ukoliko ste zainteresovani za sticanje novih veština i usavršavanje u društvu kolega, nemojte propustiti ovu sjajnu priliku! Prijavite se preko sajta projekta s2s.fonis.rs i zakoračite u moćan svet informacionih tehnologija. Prijave su otvorene do 5. decembra.

Piše: Iva Jevtić

Izvor: s2s.fonis.rs

Foto: s2s.fonis.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.