Studenti o povrataku u  domove – Osećam se kao da se većina stvari vratila u normalu- FOTO
Od 15. maja, studenti su počeli da se vraćaju u domove. Studentski život se polako vraća u svoj redovan kolosek. Studentski centar je redovnim higijenskim održavanjem i detaljnim dezinfekcijama omogućio bezbedan povratak studenata u domove.

Veoma sam zadovoljna što se tiče onoga što sam zatekla. Sve je bilo u redu. Soba je dezinfikovana, ljudi na recepciji nose maske i rukavice. Mislim da se trude da budemo bezbedni–  navodi Aleksandra, studentkinja Učiteljskog fakulteta, koja se u Studentski grad vratila u subotu 16. maja.

Pre povratka u dom je morala da prijavi da li ima obaveze na fakultetu. Kao master studentu, bile su joj potrebne biblioteka i mentor. Spisak studenata koji su se prijavili objavljen je na sajtu njenog fakulteta.

Kada sam došla, pitali su me sa kog sam fakulteta, potražili me na spisku i to je to. Pitali su da li imam potvrdu, rekla sam da nemam i nisu pravili problem.

Studentski centar je studentima omogućio određene beneficije poput plaćanja stanire tek za jun, bonova za ishranu, jednomesečno neograničeno korišćenje teretane u mesecu po izboru do kraja 2020. godine i mnoge druge. Aleksandra navodi da je zadovoljna beneficijama  i da će svaki student koji stanuje u domu moći da iskoristi barem neku od navedenih. Ona svakako planira da iskoristi menzu za ovaj mesec.

Na pitanje koliko studenta se vratilo u Studentski grad, Aleksandra odgovara: Ne znam tačan broj, mada uveče se sa prozora može videti tek poneko svetlo u sobama. Veoma je tiho. Po poslednjem preseku u ustanovama Studentskog Centra boravi 1883 korisnika što je znatno manji broj 12 000 mesta što predstavlja pun kapacitet smeštaja.

Osim u Stedentskom gradu, Studenstki Centar obezbedio je zavidne uslove za povratak studentata u svim ustanovama u okviru SC. U nastavku prenosimo vam slike čitalaca kako biste se i sami uverili u besprekorno čiste hodnike, sobe i toalete u domu Žarko Marinović i Studenjaku

Verujemo da će se uskoro studentska energija i živahnost vratiti u sve domove u Beogradu.

Piše: Jovan Macut

FOTO: Slike čitalaca

Leave a Reply

Your email address will not be published.