Studenti FDU-a osvojili GRAND PRIX na festivalu u Rusiji

,,Nismo svesni još uvek. Velika je ovo stvar! Drago nam je da smo imali priliku da učestvujemo i da na najbolji mogući način prikažemo naš fakultet i našu zemlju” u razgovoru za magazine Student izjavio je jedan od glumaca Vukašin Jovanović, povodom osvajanja nagrade GRAND PRIX.

Diplomska predstava ,,Kavkaski krug kredom” studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu odnela je glavnu nagradu, GRAND PRIX, i time pokupila veliko umetničko priznanje.

Predstava je rađena po motivima Bertolda Brehta, u režiji Marije Milenković. Izvedba je prikazana 19. novembra, online, a nagradu su pokupili već sledećeg dana.

Na pitanje zbog čega baš Breht, Vukašin odgovara; ,,Breht iz razloga što je ozbiljan kritičar društva. Poseban. To nam je bila jedna od glavnih tema i zamisao. Spoj dosta likova, raznovrsnih tema i zapravo naš odnos prema svemu što se sada dešava. Od ljubavi, moći, pohlepe, opšteg haosa i majčinstva. Ova predstava je putovanje kroz surov život. Opomena.”

Vukašin i njegove kolege se nadaju da će predstava zaživeti van zidina FDU-a. Kako navode, interesovanje je veliko a oni su voljni, inspirisani i jedva čekaju sledeće igranje pred beogradskom publikom.

Magazin Student čestita pobednicima na nagradi GRAND PRIX i velikom priznanju. Pozivamo sve  čitaoce da prate magazin i naš Kulturni kalendar, u okviru kojeg ćemo vas obaveštavati o narednom izvođenju ove predstave.

Piše: Zorka Mijajlović

Foto: Una Laurenčić

FDU

Leave a Reply

Your email address will not be published.