Stefan Krunić – Olovkom do FIFE

Stefan Krunić je student treće godine Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije, smer računarske multimedije. Mnogi projekti i saradnje na svetskom nivou učinili su njegovo ime prepoznatiljivim u svetu crtanja.

Stefan Krunić poznat je po svojim piratskim ilustracijama, a prošle godine imao je priliku da bude deo jednog velikog projekta. Kako je to biti mladi umetnik koji sledi svoje snove saznajemo u današnjem intervju.

Crtanje i animacija su oblast tvog studiranja, ali za tebe i nešto mnogo više od toga. Možeš li da nam kažes kako je krenula cela priča?

Sve je krenulo tako što sam crtaće koje sam gledao kao mali želeo da imam sačuvane u nekom obliku, a za to je tada u mojoj glavi jedini način bio da se što više scena i likova nacrta. To je trajalo neko vreme dok nisam otkrio strip i tada sam počeo da smišljam svoje junake i univerzume. Vremenom sam savladao sam razne tehnike. Interesovao sam se za stvari koje bih sa tim sposobnostima mogao da radim. Od umetnika koji rade na filmovima i video igrama, do animatora i strip crtača, sve je povezano i ako je neko dobar u crtanju, on može da bira u kom pravcu želi da napreduje i ja sam sam odabrao da ću raditi od svega po malo. Za sada su to najčešće video igre i stripovi.

Jedan od većih projekata na kojim si do sada radio jeste FIFA 2021, kako je došlo do te saradnje i kakvo iskustvo to predstavlja za tebe?

Do toga je došlo tako što sam sa vlasnicom art kuće koja radi za EA games u Vankuveru radio na svom autorskom stripu. Moj zadatak je bio da joj pomažem oko boja i olakšam joj proces kolorisanja. Dugo nakon toga dobio sam poruku od nje u kojoj je pisalo da sam dobrodošao da radim sa njom na FIFI 21 ako sam zainteresovan. Bio sam van sebe od sreće i odmah sam prihvatio ponudu. Od tada pa do sada radim na stvarima o kojima još uvek ne smem da govorim, ali mogu da kažem da je iskustvo neverovatno.

Koji su to projekti na kojima sada radiš i kakvi su ti planovi za budućnost?

Trenutno radim na seriji stripova koju planiram da završim do kraja godine. Reč je o priči koju ću ispričati kroz pet brojeva i pratiće avanturu jednog vanzemaljskog pirata koga život navodi na razne nedaće.

Šta bi ti poručio mladim umetnicima koji možda nemaju hrabrosti da slede svoje snove kao ti?

Nijedan poziv u životu ne garantuje uspeh i sigurnost. Zato je jako važno da sledite svoje srce i da se bavite onim što volite. Verujte u sebe i u svoje sposobnosti i počnite od malih stvari i ako se potrudite, možete dostići svoje ciljeve.

Piše: Marija Milićević

Foto: Privatna arhiva

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.