ŠTA TVOJA OMILJENA KAFA GOVORI O TEBI?

Kafa – verovatno najpopularnije piće prosečnog studenta. Svi je pijemo, na ovaj ili onaj način i možemo da se složimo da izbor kafe može da kaže ponešto o nama.

Espreso: Imate ukusa. Vi ste jedna od onih osoba koje ne piju kafu samo da bi ostali budni, već u njoj zaista uživate. Izlazite samo na provereno dobra mesta i imate omiljenog konobara. Najglasniji ste u celom kafiću, a kalendar sa obavezama vam je pretrpan. Igrate na sigurno i ne volite promene, a izlazak iz zone komfora je za vas misaona imenica. Kul ste lik i prijatelji vas obožavaju.

Crna kafa: Ovo je jedina kafa koju priznajete. Ostalo i nisu kafe, jer kako kafa sa mlekom? A možda ste samo veoma pospani. Vi ste onaj tip koji pre prve jutarnje kafe ne progovara, a u slobodno vreme  čitate klasike i slušate samo dobru muziku. Jednostavni ste i u vašem životu nema mesta za dramu i nepotrebne gluposti.

Preslatka kafa: Postoji velika šansa da ste hiperaktivni. Smejete se glasnije od bilo koje osobe oko vas i uvek ste puni energije. Vi ste osoba koja je uvek za akciju i sa kojom nikad nije dosadno.

Kafa sa aromom (čokolada, vanila,…): Priznajte, vi zapravo ne volite kafu. Pijete je samo jer je piju svi oko Vas. S druge strane, možda zapravo volite kafu, a volite i da isprobavate nove ukuse. Ako je ovo slučaj, to je dokaz da se ne plašite ničega, pa čak ni kafe sa ukusom vanile. Spremni ste da rizikujete i nemate strah od neuspeha.

Kafa bez kofeina: Zašto?  Ni sami niste sigurni. A možda samo vodite toliko zdrav stil života, da u njemu zaista nema mesta za greške.

Instant nes kafa: Vi ste tipičan student sa manjkom vremena. Već sada pripremate zalihe kesica za januarski rok. Čak je i ne volite toliko, ali ste postali imuni na energetska pića i sada vas jedino kafa drži budnima. I skripta, naravno.

Irska kafa: Stvarno ste imali dug dan. Ili se pripremate za dug dan. Svi vas obožavaju jer ste u društvu baš vi zaduženi za dobar provod i možete da đuskate do ranih jutarnjih časova.

Više od tri kafe dnevno: Nije važno koja kafa je u pitanju, ako pijete više od tri na dan, imate problem. Ili puno obaveza. Ili stvarno mnogo volite kafu.

Kakvu god kafu da pijete, verovatno ste ubeđeni da je baš ta kafa bolja od svih drugih. I to je okej. Kakva god bila, sveto je piće svih studenata, profesora, radnika i neradnika – zapravo skoro svake osobe starije od 15 godina. Zato, šolju u ruke i uživajte.

Piše: Dunja Marić

Foto izvor: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.