Šta raditi kod kuće za vreme korone?

Ono što je najbitnije u periodu kućne izolacije, usled vanredne situacije prouzrokovane korona virusom, jeste to da isključite mogućnost da se dosađujete i da nemate šta da radite. Kako biste izbegli ovakvo stanje, pred vama se nalazi spisak mogućih aktivnosti.

1. Pročitajte knjigu

Tokom školske godine, malo je teže izdvojiti vreme za čitanje željene literature pored udžbenika ili skripti. S toga, dajte sebi oduška, konačno se opustite, skuvajte kafu i pročitajte svoju omiljenu knjigu!

2. Trenirajte    


Ono što mnoge od vas deprimira je nemogućnost odlaska u teretanu. Zato ne očajavajte, možete jednako dobro odraditi trening kod kuće. Sve što vam je potrebno je volja, prostorija u kojoj biste vežbali i krenite u akciju! Neka vam ovo postane rutina, svakako ne želite da izađete iz izolacije sa viškom kilograma!

3. Družite se putem video poziva


Situacija je takva da okupljanje ljudi na jednom mestu nije preporučljivo. Zato sada iskoristite mogućnost video poziva sa društvom, ili pak nekim prijateljima iz inostranstva. Na raspolaganju su vam svakako Skype, Whats App, Viber i druge aplikacije. Sigurni smo da postoji mnogo tema za razgovor!

4. Igrajte igrice


U periodu kada ste bili pretrpani obavezama, sigurno niste mogli da provodite sate ispred ekrana. Sada imate priliku da odigrate neku od popularnih igrica. Bacite pogled na predlog igrica na našem sajtu!

5. Slikajte, crtajte, pišite


Ukoliko ste pak umetnička duša, iskoristite lepo vreme za vašu inspiraciju i prenesite je na papir, platno ili fotoaparat!

6. Istražite sve opcije onlajn kurseva


Usmerite se na samousavršavanje, pretražite mesta za buduću praksu, onlajn kurseve jezika, posetite webinare o preduzetništvu, naučite kako pokrenuti start up, ili bilo šta što vas zanima. Dopunite svoj CV!

7. Pogledajte dobar film


Iskokajte kokice, izvrnite se u toplini svog doma i uživajte u projekciji nekog filma, koji ste oduvek hteli, a nikako da pogledate!

8. Isprobajte neki novi recept


Pokušajte da napravite neki kolač kojim biste obradovali sebe i svoje ukućane!

9 .Provedite vreme sa svojim ukućanima


Spremite neke društvene igre i zaigrajte sa ukućanima uz čašu vašeg omiljenog pića. Smejte se i uživajte!

10. Dremnite


Policijski čas traje od 17 do 5h. To znači da imate sasvim dovoljno vremena da, pored svih aktivnosti, pošteno i odmorite!


Piše: Jovana Maleš

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.