Sony električni automobil najveće iznenađenje CES-a

U startu je bitno da se naglasi da ovaj auto neće moći da se kupi. Barem ne uskoro. Kompanija ne planira masovnu proizvodnju Vision-S automobila koji je iznenadio sve na kraju konferencije za štampu na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike.

Sony Vision-S zaista postoji negde između koncepta i prototipa. Kao koncept, to je trebalo da prikaže ideje koje Sony ima za svet automobila. Ali poput prototipa, automobil u stvari i funkcioniše.

Zapravo prava ideja koja stoji iza ovog automobila je iznenađujuće, zabavno iskustvo. Ovaj automobil se razlikuje od drugih setom displeja na instrumentnoj tabli koji se protežu od stuba do stuba i možete da podesite na njih šta god da vam je zaniljivo u tom trenutko.

Srednji ekran i onaj ispred suvozačevog sedišta su touchscreen. Vozač i putnik mogu pristupiti svim medijskim kontrolama automobila. To je uključuje stvari poput filmova, muzike, igrica. Kao i gomilu opcija za podešavanja vozila.

Još jedna ideja koju je Sony ubacio u Vision-S je da senzori kamere mogu da pomognu u sigurnosti pa čak i u nekoj skorijoj budućnosti potpuno preuzmu kontrolu nad vozilom.

Sony stvarno nije morao da napravi ceo funkcionalan auto da bi predstavili šta sve mogu i žele da rade, ali eto uspeli su u tome i napravili auto koji mnogi žele da poseduju, a neće imati tu mogućnost, ili možda i hoće ostaje nam samo da vidimo.

Izvor: https://www.theverge.com/

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.