SERIJA „PRIJATELJI”: Zvezde istoimene serije ponovo na okupu

Dobro poznata šestorka ponovo će zaigrati pred malim ekranima i na kratko oživeti duh serije, kako navode američki mediji.

Prema navodima američkih medija, proslavljeni glumci serije ,,Prijatelji”, koja se emitovala od 1994. do 2004. godine u pregovorima su za jednokratni povratnički specijal.

Reč je o specijalu koji bi se emitivao na televiziji HBO sa još uvek nenapisanim scenariom, a u pregovore su uključeni i sami tvorci serije, koja je pronašla mesto u srcima mnogih ljudi.

Dženifer Aniston, Kortni Koks, Liza Kudrou, Met Leblank, Metju Peri i Dejvid Švimer, po svemu sudeći, ponovo će pred kamerama glumiti čuvenu njujoršku šestorku.

Izvori američkog časopisa koji se bavi filmom i televizijom „Holivud reportera“ navode da dogovor još uvek nije postignut i da tek treba da se zaključe ugovori sa glumcima i tvorcima serije, a ukoliko do toga dođe, potrebno je da se rasporedi glumaca usklade.

Zahvaljujući produkcijskoj kući ,,Vorner”obezbeđena su prava za emitovanje svih deset sezona serije na kanalu „HBO maks“ u Americi po ceni od 425 miliona dolara, sa početkom prikazivanja u aprilu 2020. godine.

Podsećamo da junaci ove serije nisu bili na okupu još od prestanka njenog emitovanja.

Spekulacije o ponovnom okupljanju podstaknute su objavljivanjem više zajedničkih fotografija, ali se povodom ovih navoda još uvek niko nije oglašavao.

Mala retrospektiva o seriji

Serija „Prijatelji”je američki televizijski sitkom, čiji su tvorci Dejvid Krejn i Marta Kaufman.

Serija je prvobitno emitovana na En-Bi-Siju (NBC-ju) u periodu od 1994. do 2004. godine i obuhvata deset sezona.

Reč je o kultnoj seriji, koja broji 236. epizoda.

Prijatelji“ su stekli brojna priznanja tokom svog emitovanja, postavši jedna od najpopularnijih i najgledanijih serija svih vremena, a kraj serije prikazan 6. maja 2004. godine ispratilo je 52,2 miliona američkih gledalaca. Otuda je i finalna epizoda ove serije peta najgledanija finalna epizoda u istoriji televizije i najgledanija televizijska epizoda u prvoj deceniji 21. veka.

Nakon što je nekoliko scenarija preinačeno, uključujući i promenu naslova u „Šest u jednom” i „Prijatelji poput nas”, serija na kraju dobija naziv „Prijatelji”.

Snimanje serije odvijalo se u studiju kompanije ,,Vorner bros” u Berbanku u Kaliforniji.

Prema rečima njenih tvoraca, serija je koncipirana tako da govori o seksu, ljubavi, vezama, karijeri i vremenu u životu kada je sve moguće.

Audicija za izbor glavnih glumaca održana je u Njujorku i Los Anđelesu. Postepeno se broj od 1000 prijavljenih glumaca smanjivao na 75. Oni koji su dobili povratni poziv, ponovo su čitali scenario pred Krejnom, Kaufmanovom i Brajtom. Krajem marta dobijen je i uzi izbor glumaca, čiji je zadatak bio da čitaju scenario pred Leslijem Munvesom, tadašnjim predsednikom televizijske mreže „Vorner bros“

Jednom prilikom Dženifer je ispričala kako je glumačka postava bila emotivna na snimanju finalne epizode i objasnila: „Sada smo kao veoma delikatan kineski porcelan i jurimo prema zidu od cigala. “


Nacrt velikog finala serije „Prijatelji” konačno je završen u januaru 2004. godine, četiri meseca pre samog emitovanja. Najvažniji delovi finalne epizode snimljeni su bez publike i u prisustvu nekolicine članova iz ekipe.

Upravo je ono čemu sam se nadao. Svi završavamo sa osećajem novog početka i publika ima osećaj da je to novo poglavlje u životima svih ovih likova. – rekao je Dejvid Švimer o kraju serije.

Jedna od zanimljivosti je da su producenti želeli da  Kortni Koks glumi Rejčl,a Dženifer Aniston Moniku, ali se ni jedna ni druga nisu složile sa tom idejom,pa su uloge raspoređene onako kako je prikazano u samoj seriji.

Da li će i na koji način ovi poznati glumci ponovo udružiti snage, ostaje da vidimo, a vi? Da li ste i vi voleli čuvenu šestorku?

IZVOR: Wikipedia FOTO: Google

Anđela Mihailović

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.