Rukometašice FON-a ponovo osvojile SUUB ligu

Liga studenata Univerziteta u Beogradu (SUUB) se ove godine održavala u drugačijem formatu u odnosu na prethodne godine. Ove godine su ligu igrale samo 3 ekipe, a pobednik se odredio  na osnovu ukupnog plasmana. Ženske rukometne ekipe koje su učestvovale su ekipa Medicinskog fakulteta, FSFV-a i FON-a. Takmičenje se igralo dvokružno i ekipe su se sastale po 2 puta.

Rukometašice FON-a su četvrtu godinu zaredom bez poraza završile takmičenje. U prvom krugu rukometašice FON-a savladale su ekipu FSFV-a rezultatom  21:10, a ekipu Medicinskog fakulteta 22:9. U drugom krugu utakmica FON-Medicinski završena je rezultatom 19:11, a ekipa FSFV-a se na poslednjoj utakmici nije pojavila, pa su rukometašice FON-a pobedile službenim rezultatom 10:0.

Nataša Radulović, rukometašica Fona, je postigla 26 golova ove godine i tako obezbedila sebi poziciju najboljeg strelca SUUB lige.

„Ceo sistem takmičenja, kao i cela sezona poremećeni su zbog pandemije korona virusa. Samim tim što nema publike nema ni finalnog turnira, tako nijedna utakmica nema svoju čar, sve izgleda mnogo depresivno, ali našu ekipu to ni u jednom trenutku nije omelo da četvrti put zaredom osvoji trofej. Igrale smo na standardno dobrom nivou bez poraza kroz celo prvenstvo. Svim devojkama iz ekipe ŽRK FON-a svaka čast na borbi i požrtvovanju, redovno su trenirale i davale sve od sebe na terenu, jako sam ponosna na njih. Nadam se da će se sledeće godine popraviti ova situacija sa korona virusom pa da će biti mnogo lakša organizacija takmičenja i da će možda više fakulteta učestvovati u ligi“. Izjavila je Nataša Radulović za Magazin student.

Piše: Bojana Krezović

Leave a Reply

Your email address will not be published.