Preko 40 zaposlenih na UB angažovano u COVID istraživačkoj laboratoriji

U upravo otvorenoj laboratoriji „Huo-jan nacionalna laboratorija za molekularnu detekciju infektivnih agenasa Beograd“ u Kliničkom centru Srbije, angažovano je preko 40 istraživača, nastavnika i saradnika zaposlenih na naučnim institutima i fakultetima članicama Univerziteta u Beogradu (Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Biološki fakultet, Institut za medicinska istraživanja, Institut za nuklearne nauke Vinča, Fakultet veterinarske medicine, Medicinski fakultet, Institut za primenu nuklearne energije – INEP).

Univerzitet u Beogradu i na ovaj način daje svoj puni doprinos u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom COVID 19. Eksperti Univerziteta u Beogradu uključeni u rad ove laboratorije, prvenstveno naučnici iz oblasti prirodnih (molekularni biolozi i biolozi) i medicinskih nauka, pokazuju zavidno znanje, odgovornost i posvećenost u zaštiti zdravlja naših građana.

Takođe, istraživači iz pomenutih institucija pomažu u radu Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Batajnica i Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju.

IZVOR: bg.ac.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.