PRAVNICI ODNELI POBEDU HARVARDU I OKSFORDU

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojili su prvo mesto na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu i time ostvarili istorijski uspeh.

Studenti Pravnog fakulteta Miloš Marjanović i Janko Đorđević ostvarili su ogroman uspeh na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, u slobodnoj kategoriji, osvojivši prvo mesto. Ovo je ujedno i prvi put u istoriji ovog turnira da tim koji ne pripada engleskom govornom području odnese pobedu, što njihov uspeh čini još većim.

Naš tim je na ovom turniru, u finalu, debatovao protiv timova sa nekoliko Univerziteta, kao što su Univerzitet Hardvard, LSE Univerzitet i Univerzitet Hart House. Ukupan broj takmičara ove godine iznosio je 250, međju kojima su studenti iz čitavog sveta, saopštava ,,Otvorena komunikacija”. 

Važno je napomenuti da se u otvorenoj, glavnoj kategoriji pretežno takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik. 

Miloš Marjanović je proglašen za najboljeg govornika, dok je Janko Đorđević ostvario 6. najbolje govorničko mesto na ovom turniru.

Ovi momci su pored studija na Pravnom fakultetu i članovi jednog uspešnog debatnog kluba, a to je Debatni klub Pravnog fakulteta u organizaciji ,,Otvorene komunikacije”, čiji polaznici nižu velike uspehe. Ovaj klub na početku svake školske godine vrši upis novih polaznika i pripremu za predstojeća takmičenja.

Debatni turnir na Univerzitetu Oksford je jedan od najstarijih i najprestižnijih i održava se vec 50 godina.

FOTO: Otvorena komunikacija

Anđela Mihailović

Leave a Reply

Your email address will not be published.