Ponovo rade muzeji!

Dobre vesti za sve ljubitelje muzeja! Za vas smo izdvojili muzeje koje možete posetiti uz kratak opis njihove aktuelne postavke. Saznajte koje mere zaštite morate poštovati kao i koja je cena ulaznice sa popustom za studente.

Prirodnjački muzej

U toku je izložba ,,Rađanje Fruške gore” koja je za posetioce otvorena do kraja maja. Na izložbi je prikazano preko 2.000 primeraka fosilizovanih tropskih biljaka, davno izumrlih morskih beskičmenjaka i krupnih sisara.

Radno vreme: svakim danom (osim ponedeljkom) od 10 do 16 časova.

Mere zaštite: obavezne su maska i rukavice, kao i održavanje fizičke distance; u prostoriji može biti maksimalno 4 osobe.

Cena ulaznice: ulaz je besplatan za sve posetioce.

Narodni muzej

Stalna postavka muzeja obuhvata hronološki opseg od dalekog paleolita sve do savremene umetnosti 20. veka.

Radno vreme: utorak, sreda, petak i nedelja od 10 do 18 časova (ulaz u muzej traje do 17časova); četvrak i subota od 12 do 20 časova (ulazak u muzej traje do 19časova).

Mere zaštite: obavezne su maska i rukavice, kao i održavanje fizičke distance; broj posetilaca koji u isto vreme borave u istoj prostoriji je ograničen.

Cena ulaznice: nedeljom je ulazak za stalnu postavku besplatan; ostalim danima je cena ulaznice 150 dinara uz studentski popust.

Istorijski muzej Srbije

Izložba ,,Kraljevi i svetitelji sprski” za posetioce je otvorena do 20. novembra. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da vide izuzetno vredne predmete najstarije srpske srednjovekovne dinastije Nemanjić. Jedan od njih jeste i deo kamenog trona cara Dušana iz manastira Studenice.

Radno vreme: svakog radnog dana od 12 do 16 časova.

Mere zaštite: obavezno korišćenje maski i rukavica, kao i održavanje fizičke distance; maksimalan broj osoba u izložbenom prostoru je 30.

Cena ulaznice: 100 dinara uz studentski popust.

Muzej nauke i tehnike

U glavnoj zgradi muzeja posetiocima će biti dostupna izložba ,,Privreda Paraćina: od maline do savremene industrije”. U Odeljenju Muzeja Srpskog lekarskog društva posetioci moći da uživaju u izližbi ,,Medicina u Srbiji kroz vekove”.

Radno vreme: svakim danom od 10 do 17 časova (osim ponedeljkom); Odeljenje Srpskog lekarskog društva ne radi petkom.

Mere zaštite: obavezno korišćenje maski i rukavica, kao i održavanje fizičke distance.

Cena ulaznice: ulaz je besplatan za sve posetioce.

Muzej Jugoslavije

Za posetu su za sada otvoreni Kuća cveća i Park skupltura. U Parku se nalazi 20 skulptura istaknutih jugoslovenskih umetnika i umetnica, poput Antuna Augustinčića, Frana Kršinića, Aleksandra Zarina i mnogih drugih.

Radno vreme: svakim danom od 10 do 18 časova (osim utorkom i sredom).

Mere zaštite: obavezno korišćenje maski i rukavica, kao i održavanje fizičke distance;  u kompleksu istovremeno može da boravi do 50 osoba, a u Kući cveća 5 osoba.

Cena ulaznice: ulaz je 21. i 22. maja besplatan; ulaz u Park skulptura je inače besplatan; cena ulaznice za Kuću cveća uz studentski popust je 200 dinara.

Muzej čokolade

Najslađi muzej u Beogradu je ponovo otvorio vrata za svoje posetioce. Oni će moći da se upoznaju sa istorijom ove čarobne poslastice, njenim lekovitim svojstvima i mnogim drugim zanimljivim informacijama.

Radno vreme: svakog dana od10 do 17 časova (osim ponedeljkom).

Mere zaštite: obavezno korišćenje maski i rukavica, kao i održavanje fizičke distance; moguć je ulazak maksimalno 5 osoba po obilasku.

Cena ulaznice: 600 dinara (ne postoji popust za studente).

Muzej grada Beograda

Izložba ,,’80 i ’90 danasThe Rhythm Divine II” ponovo je otvorena za sve do 25. maja. Posetioci u njoj mogu uživati na adresi Resavska ulica br. 40/B. Toplo preporučujemo ovu izložbu svim ljubiteljima postmodernizma.

Radno vreme: radnim danima od 8.30 do 16.30 časova.

Mere zaštite: obavezne su maska i rukavice, kao i održavanje fizičke distance.

Cena ulaznice: 100 dinara uz studentski popust.

Muzej Cepter

U toku je izložba Lazara Vozarevića koji se, pored slikarstva, bavio i mozaikom, crtežom i ilustracijom.

Radno vreme: utorkom, sredom, četvrtkom i petkom od 10 do 15 časova; subotom i nedeljom od 10 do 17časova.

Mere zaštite: obavezno korišćenje maski i rukavica, kao i održavanje fizičke distance.

Cena ulaznice: ulaz u maju mesecu je besplatan; regularna cena ulaznice uz studentski popust je 100 dinara.

Izvor: zvanični sajtovi i Facebook nalozi navedenih muzeja

Piše: Sara Majstorović

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.