Poklon za Žareta omiljenog kuvara studentske menze

Koliko ljubaznih uslužitelja ima u studentskim menzama, koji će ugoditi vašem ukusu sa osmehom na licu? I koliko dobrih studenata ima, koji će se ovakvim ljudima zahvaliti i nagraditi ih poklonom?

Na ovakav korak odlučile su se Milica Krstić i Andrea Mirecki, studentkinje Biološkog fakulteta i stanarke Studenjaka. One su organizovale studente iz doma putem ankete, kako bi sakupile novac za poklon. Odlučile su da vrednog kuvara nagrade ručnim satom, a sa ovim izborom su se složili i ostali studenti.

,,Ovom čoveku treba dodeliti nagradu!“

Ovo je bila rečenica koja je pokrenula čitavu priču i potrebu da se studenti zahvale, kako oni kažu, omiljenom čiki u menzi.Sve je počelo jednog sasvim običnog dana u studentskoj menzi u Studentskom gradu.

Kako je menza uvek puna studenata, posla za zaposlene ima i previše. Posmatrajući marljivost i zalaganje oko studenata od strane Žarka Šunjevarića, radnika u menzi, Andrea predlaže Milici da bi bilo lepo ovog vrednog čoveka nagraditi. Iste sekunde su pokrenule čitavu priču na društvenim mrežama i iznenadile se pozitivnim komentarima.

,,Neverovatno veliki broj studenata se oglasio. Nisam se tome nadala.“

Iako se nije nadala da će njihov predlog proći zapaženo, Milica kaže da je ovaj divan gest privukao veliku pažnju kod studenata iz Studenjaka, a da stvar bude još uspešnija, Miličinu i Andreinu ideju su podržali i zaposleni u Studentskom centru.

Nažalost, na kraju se nisu svi javili, ali naše sagovornice ističu da su se prikupljanju novca odazvali i nekadašnji studenti iz Studenjaka, koji nagrađenog kuvara dobro pamte po ljubaznosti i vedrom duhu.

Na pitanje zašto baš ovaj kuvar, Milica nam je odgovorila: ,,On nam uvek izađe u susret i dozvoli da sami odaberemo koju porciju želimo za obrok. I on sam kaže, da se i on oseća lepše kada udovolji studentima, i da naše tri sekunde premišljanja oko odabira hrane njemu pričinjavaju zadovoljstvo.“

Zaštitna maska nije mogla da sakrije Žarkove emocije, a sagovornice kažu da mu se u očima videla zahvalnost i oduševljenje.

Milica i Andrea

Za sam kraj, iako nijedno iznenađenje ne može dugo ostati tajna, Milica i Andrea kažu da su zadovoljne kako je sve proteklo. Nadaju se da se Žarku dopao poklon i da će ga sat podsećati na dobro delo vernih studenata iz Studenjaka.

Mi se nadamo se da će ova priča poslužiti kao inspiracija nekim budućim studentima. Takođe, našim sagovornicama, i svim studentima doma čestitamo na uspešno sprovedenoj ideji. Njihovom dragom kuvaru, još jednom zahvaljujemo na svakodnevnoj ljubaznosti i lepim rečima.

Piše: Miljana Pantelić

Studentske vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published.