ORGANIZACIJA NA DODIR – APLIKACIJE ZA STUDENTE

Informacije koje treba da zapamtiš i obaveze koje treba da ispuniš gomilaju se iz dana u dan, a nisi osoba koja uz sebe uvek ima papir i olovku i sve to zapisuje. Ipak, stvar bez koje danas retko ko izlazi iz kuće, mobilni telefon, može vam biti od pomoći.

Niz korisnih aplikacija za učenje i organizaciju, dostupan nam je upravo putem računarskih i mobilnih uređaja. Tu mogućnost ne treba zanemariti, stoga smo naveli koje su to najbolje aplikacije za studente.

Keep je aplikacija koju nam nudi Google u okviru svog paketa i vrlo je laka za korišćenje. Virtuelni stikeri različitih boja olakšavaju praćenje dnevnih zadataka i opominju na predstojeće događaje.

Pomodoro nam pomaže da podesimo vreme za rad, a zatim vreme za odmor. Praćenjem sopstvenog plana poboljšavamo produktivnost.

Flashcards je savršena za samostalnu proveru znanja. Omogućava kreiranje kartica kod kojih  se sa jedne strane navodi pitanje ili pojam, a sa druge odgovor ili objašnjenje, za okretanje strane je dovoljan jedan dodir.

Uz Canva nastaju najbolje i najkreativnije prezentacije. Brojni šabloni, audio i vizuelni elementi dostupni su besplatno na jednostavan način. Moguće je dizajnirati i dnevni planer i rasporede, grafikone i sl.

Ponekad nam je potrebno da dokument ili fotografiju skeniramo i delimo u PDF ili JPEG formatu, za šta odlično može da posluži mobilna aplikacija CamScanner.

Elevate obuhvata prilagođen plan obuke za povećanje sposobnosti komunikacije, brzinu obrade informacija i poboljšanje matematičkih veština, kroz niz igara i zadataka.

Od nedavno je u Srbiji dostupna i aplikacija Spotify koja pruža širok izbor muzike i podcasta za slušanje. Osim toga, postoji i bezbroj plejlista namenjenih za učenje i odmor, sastavljenih od blagih i umirujućih melodija. Posebno interesantan izbor može da bude zvuk pucketanja vatre. I na ovaj način se može lako vremenski orijentisati.

Najvažnije od svega jeste ne zloupotrebiti ove mogućnosti i odlutati na najbližu društvenu mrežu. Zato treba odgovorno pristupiti radu i iskoristiti savremenu tehnologiju na najbolji mogući način i videti kako aplikacije za studente olakšavaju studentski život.

Piše: Mina Đukić

Foto: Unsplash

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.