Novak Đoković: student za primer

Najbolji svetski teniser Novak Đoković predstavlja pravi uzor svim generacijama. Na osnovu njegovih mnogobrojnih postignuća može se zaključiti da osobine koje on poseduje jesu ključne za uspešan i ispunjen život. Postavlja se pitanje, da nije najbolji u tenisu, na kom polju bi briljirao naš Nole?

Analizirajući Novakov karakter i sposobnosti, magazin Student donosi vam nekoliko pokazatelja koji garantuju da bi Novak Đoković bio student za primer.

Nikada ne odustaje

Kada ste poslednji put videli Noleta da predaje meč? Ma koliko god se pobeda činila nemogućom, Novak bi samo jače zagrizao i davao 110% sebe. Šta mislite, da li bi naš šampion odustao od spremanja ispita samo zato što je teško, obimno i skoro nemoguće spremiti? Odgovor je naravno NE!

Redovno trenira

Da li Novak odlaže svoje obaveze do poslednjeg dana? Da li bi konstantno osvajao turnire da trenira samo nekoliko dana pred takmičenje? Možda i bi, ali ne u ovoj meri. Bile bi to dosta nesigurnije i ne tako kontinuirane pobede. Nole ima svoju rutinu koju ne krši i upravo ga ona vodi do cilja. On sigurno ne bi čekao dan pred ispit kako bi počeo sa spremanjem istog. Nole ne bi bio KAMPANJAC!

Smiren je u ključnim momentima

Zamislimo da je svaki ispitni rok Vimbldon. Svaki naš izlazak na ispit je finale, a izvučeno pitanje, koje ne znamo, je meč lopta za Đokovićevog protivnika. Šta Nole radi u ovakvim trenucima? Paniči, odustaje, ne pokušava da vrati protivnikov servis? Novak na sve moguće načine pokušava da se izvuče i okrene situaciju u svoju korist. Zato, sledeći put kada ne znate neko pitanje na ispitu, pokušajte da se setite što više stvari koje su vezane za neki deo tog pitanja. Sigurno ste makar nešto pročitali o tome dok ste prelazili gradivo.

Ima ogromnu podršku svojih najbližih

Iza svakog uspešnog čoveka stoji porodica i prijatelji koji veruju u njega i podržavaju ga. Nole ima ogroman broj svojih obožavatelja, a najveći su mu definitivno članovi porodice i prijatelja sa kojima provodi svaki trenutak svog slobodnog vremena. Bez njih, Đoković sigurno ne bi bio osoba kakva je danas.

Možda se nama nekada čini da nemamo vremena da pozovemo roditelje, brata, sestru, baku i deku. Možda odbijemo kafu sa kolegama jer nam je ispit za nekoliko dana. A možda bismo mogli za promenu da malo predahnemo, izađemo, zagrlimo voljene i budemo zahvalni na onome što imamo. To nam je najbolji odmor i vetar u leđa za nove pobede i ostvarivanje svojih snova!

Student ti poručuje da veruješ u sebe, vredno radiš i ne plašiš se da hrabro koračaš ka vrhu! Ugledaj se na našeg Noleta! Pred tobom je svet!

Piše: Iva Jevtić

Foto izvor: Wallpapercave

Studenti

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.