MLADENOV ODRAZ HUMANOSTI

„Ne sećam se dobro stihova koje sam tada napisao, ali se sećam ogromne petice u dnevniku koja je usledila“, reči su kojima talentovani Mladen Dukić iz Bogatića opisuje početak svoje zaljubljenosti u poeziju. „Zahvaljujući njoj, danas sam u mogućnosti da pomognem onima kojima je to najpotrebnije.“

Devetnaestogodišnji pesnik iz Bogatića, Mladen Dukić, nedavno je objavio svoju prvu zbirku pesama pod nazivom „Početak kraja“. Iako su pojedinci iskritikovali dominantno „sivilo“ u njegovim delima, Mladen se vešto brani izjavom da on nije Dučić, već Dukić i da je takav stil njemu svojstven. Jake i skrivene poruke, naizgled nedovršenih pesama, daju prostora čitaocima za razmišljanje.

Po prirodi veliki emotivac, svoj uspeh posvetio je sugrađanki Jeleni Maletić kojoj je neophodna pomoć za rehabilitaciju posle saobraćajne nesreće. Naime, ona je pre dve godine teško povređena u direktnom sudaru sa kamionom. Uprkos negativnom prognoziranju lekara, Jelenina borba i nada za potpunim izlečenjem su neiscrpni. Sav prihod od prodatih knjiga, Mladen upućuje Jeleni. Čast da je upozna imao je na promociji knjige, kada se na iznenađenje svih pojavila sa porodicom. „Prvi put sam imao toliku tremu u životu. Nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je stegla ruku i rekla hvala“, ističe on.

Nesebičnu pomoć dobio je od štamparije „Partizan“, Narodne biblioteke „Janko Veselinović“, Udruženja pisaca Mačve, Kulturno-obrazovnog centra Bogatić i mnogobrojnih prijatelja i saradnika. U planu je realizacija njegovog novog projekta koji će takođe biti humanog karaktera. 

Ukoliko ste i vi u mogućnosti da pomognete Jeleni, možete to učiniti kupovinom Mladenove knjige putem njegovog instagram profila ili slanjem SMS poruke sa tekstom 807 na broj 3030.

Piše: Mina Đukić

FOTO izvor: mačvainfo.rs

Kultura magazin Student

Leave a Reply

Your email address will not be published.