KAKO NIKADA NE ZAVRŠITI FAKULTET

Sigurno ste na internetu naleteli na dosta saveta vezanih za fakultet: kako da što pre i efikasnije naučite određenu lekciju ili da date sve u roku. A koje su šanse da ste naišli na savete kako nikada ne završiti fakultet? 

Zbog toga smo mi tu sa našim savetima, a mislimo, upozorenjima.

Zaboravite da ste ikada upisali fakultet

Kada ćete više da izlazite, provodite se i ispijate neverovatne količine kafa sa prijateljima ako ne sad? Kako uopšte da dozvolite da u vašim ranim dvadesetim vaš socijalni život ispašta?

A noć pred ispit…

Poslušajte sve one ljude koji govore kako je spremanje za ispit noć pre moguće i kako su oni tako dobili deset. Skripta od 500 strana je zapravo lagano štivo koje upravo tome i služi – da bez ikakve tenzije iščitavate definicije, podele i tabele. Ako drugima uspeva, zašto ne bi i vama?

Udružite snage

Učenje sa prijateljima je najlakše. Nađete se na kafi uz koju ćete učiti, stavite literaturu na sto i naručite pivo. A kada se vratite kući, kukate kako ponovo niste ništa učili.

Zaposlite se

Ponovo je vreme da poslušate savete drugih ljudi. Sigurno tvoja komšinica ima sestru koja ima dečka čija je drugarica istovremeno radila i studirala. I pešačila 3km do fakulteta, naravno. Ponovo dolazimo do zaključka: ako je drugima uspelo, zašto ne bi i vama?

Prebacite krivicu

Pa to je bar lako. Profesor vas mrzi, internet vam je bio spor, autor literature nema pojma i neko je na vas bacio magiju. Zato niste uspeli da položite ispit. Mogućnosti za ovo su beskonačne.

Svakako nema posla

Svakom pravom studentu je najveća motivacija na ovom putu to što svakako nema posla u struci. Kad malo bolje razmislite, zbog čega biste se uopšte trudili ako znate da ćete nakon fakulteta biti bez posla?

Promenite interesovanje

Tako da kada vas neko pita kada ćete konačno privesti studiranje kraju, uvek možete da kažete kako vas to više uopšte ne zanima, kako ste konačno pronašli svoj pravi put i shvatili šta želite od života.

Budi parti manijak

Toliko je studentskih žurki, praktično su na svakom koraku. Klubovi, splavovi, kafane, kućne žurke, nije važno – one su svuda. I kako sada iko može da se skoncentriše na učenje pored toliko dobrog provoda?

I na kraju, važno je da pažljivo odaberete fakultet. Ako za neki fakultet kruže priče da ćete na njemu večno studirati, to znači samo jedno. Hoćete.

Piše: Dunja Marić

Foto izvor: Unsplash.com

Studentske vesti 

Follow us on Twitter Oakeside is now on Twitter as Oakeside. buy cialis south africa Follow us and learn about.

Leave a Reply

Your email address will not be published.