Kako izgleda šolja čaja u različitim zemljama? (Deo 1)

Pogledajte šta biste dobili kada biste naručili šolju čaja u različitim državama širom sveta.

Japan

Mača je zeleni čaj u prahu iz Japana koji koristi fino mlevene i veoma kvalitetne listove zelenog čaja. Tradicionalno se koristi u japanskim ceremonijama ispijanja čaja.

Indija

Indija ima bogatu i raznoliku istoriju čaja, gde je tradicionalni masala chai čaj, koji se služio širom Južne Azije hiljadama godina pre industrije čaja, i postao je pravi hit tokom britanske kolonijalne ere. Iznad je Dardžiling, čaj od belog lista, koji raste u prirodi Indije.

Velika Britanija

Crni čaj u Ujedinjenom Kraljevstvu se može služiti bez ili sa mlekom i/ili šećerom, a pije se nekoliko puta dnevno. Ciljajte na zlatnu boju kada dodajete mleko.

Turska

Turska kafa je verovatno najpoznatije toplo piće u ovoj zemlji, ali bistri čaj je popularniji, a služi se uz svaki obrok, često i između. U crni čaj se ne sipa mleko, ali se može služiti sa ili bez šećera i obično se kuva u veoma čudnoj posudi podeljenoj na dva dela.

Tibet

Tibetanski „po ča“, ili puter čaj, objedinjuje čaj, so i puter. Čaj se kuva nekoliko sati kako bi dobio gorak ukus, potom se u njega stavlja puter i so direktno pre serviranja.

Maroko

Nana se poliva zelenim čajem za ovo piće, popularno u Maroku i širom Severne Afrike.

Hong Kong

U Hong Kongu je popularan ledeni mlečni čaj, poznat i kao „svilena čarapa“, jer ima boju sličnu ženskom donjem vešu. Da bi se napravio, potrebno je kombinovati jako ohlađeni crni čaj sa mlekom u pari ili kondenzovanim mlekom i služiti preko leda.

Tajvan

Biserni mlečni čaj, poznat i kao mehur čaj, postao je svetski fenomen, ali se njegovi koreni nalaze na Tajvanu. Može se služiti vreo ili hladan i obično preko tapioka bisera skuvanih u šećernom sirupu. U suštini, kada jednom probate mehur čaj, više nikada nećete naručivati frapućino.

Sjedinjene Američke Države

Zaslađeni ledeni čaj je poznati napitak američkog Juga. Obično se pravi od prokuvanog čaja Lipton i šećera, može se dodati limun ili zrnce sode bikarbone radi glatkoće.

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.