How rare and beautiful

U sredu, 20. novembra u Centru za kulturu Vlada Divljan, održana je premijera autorskog filma, našeg kolege, studenta Pavla Prokića. Pavle pohađa Visoku turističku školu u Beogradu, dakle, naizgled nema nikakve veze sa filmom. Međutim, njegova ljubav prema ovoj umetnosti, koju gaji ceo život, nije ostala neostvarena.

Naime, Pavle je 2017. godine snimio svoj prvi film pod nazivom Melancholia, 2018. Carmen, koji je bio na nekoliko festivala – festival Devet u Beogradu, Videomedija u Novom Sadu, ali i na festivalima u Holandiji i Nigeriji! Oba filma su desetominutna umetnička ostvarenja. Sada, 2019. godine, izašao je još jedan, treći film ovog zaljubljenika u umetnost, reklo bi se treća sreća. Poslednje delo se razlikuje od prethodna dva po dužini i po tome što nije nemi film. How rare and beautiful je kratki, amaterski, autorski film koji traje oko 30 minuta.

Prevod naslova How rare and beautifull glasi Koliko retko i lepo i govori upravo o pričama iz filma. Tema je lepota života, a priča prati one drugačije, koji dišu boje i vide zvuk.

Dragan Vujić Vujke, naš poznati glumac, pristao je da kao narator vodi priču filma. Pored njega, učestvovale su i mlade, a već poznate glumice Ivana Zečević ( poznata po ulozi Petre iz serije Grupa ) i Jovana Milovanović –Šargarepica ( ,Pad u raj, Moja generacija Z, Sinđelići, Vojna akademija, Preživeti Beograd ). Svoj veliki doprinos su dali i prvaci tanga u Srbiji Dragan i Jelena Mikić.

Centar za kulturu Vlada Divljan je izašao u susret pruživši prostor velike sale za održavanje premijere. Sala je bila puna, publika je uživala u projekciji, a svi učesnici ovog projekta su izašavši na binu po završetku filma, ispraćeni gromoglasnim, dugim aplauzom.

Ovaj film možete gledati online. Ukoliko volite život, ili ste pak trenutno loše raspoloženi, ovo je definitivno film za vas! https://filmfreeway.com/Howrareandbeautiful

Projekat o kome sam vam pisala pravi je primer i dokaz da svako može sve što želi, samo ukoliko se svojski bori i veruje u svoju ideju!

Teodora Jevđenijević

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.