Farmaceutkinje smečovale za prvo mesto u grupi

Odbojkašice Farmaceutskog fakulteta su u derbiju 10. kola SUUB lige, odigranog u sali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje , ubedljivo avladale koleginice sa Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 2:0 (25:15, 25:19) i time obezbedili prvo mesto u grupi G. Pobedničku ekipu predvodile su Stanmenkovićeva (8 poena) i Žujovićeva (8 poena). U redovima FON-a istakla se Vukanovićeva (10 poena).


Odbojkašice FON-a su do polovine prvog seta bile u prednosti, ali im je na kraju ponestalo odlučnosti. Ekipa sa Kumodraža je to iskoristila i na prvi tajm-aut otišla sa 16:11. Prednost je dala krila odbojkašicama farmacije i uz svoju prepoznatljivu energiju Vukanovićeve osvojile su prvi set (25:15).


Odbojkašice FON-a su se vratile u ritam početkom drugog seta i zaigrale sigurnije. Usledili su sigurni blokovi Farmacije i par neočekivanih grešaka iz igre u redovima FON-a. Blokovi Tomićeve i siuran niz poena Kojićeve uspele su da privedu Farmaciju bliže pobedi sa plus 6. Ekipa sa Voždovca je ponovo nadomestila rezultatski gubitak, ali su ipak boljom odbranom Farmaceutkinje potvrdile pobedu sa konačnih 25:19.

Ekipa Farmacije je ovom pobedom obezbedila ¼ finala sa prve pozicije grupe G, dok je ekipa FON-a drugoplasirana i prošla je u dalju fazu takmičenja.

Piše: Đorđe Purić

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.