Emotivni govor Kobija Brajanta kojim se zauvek oprostio od košarke
Šokantna vest o pogibiji najvećeg košarkaša svih vremena, Kobija Brajanta kruži celom planetom. Od vođe i člana jedne od najmoćnijih ekipa u NBA ligi, teška srca oprašta se svaki poznavalac i ljubitelj ovog sporta.

 Brajant je 2016. godine odigrao svoju poslednju utakmicu, protiv Jute i tada postigao čak 60 poena. Tom prilikom od košarke se oprostio izuzetno dirljivim govorom koji u svakom košarkaškom fanatiku budi one najdublje emocije:

„Draga košarko,

Od trenutka kada sam počeo da umotavam tatine čarape i šutiram zamišljene šuteve za pobedu u velikom ‘Forumu’, znao sam jednu stvar – zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od mog uma i tela, do mog duha i duše.

Kao šestogodišnjak koji se duboko zaljubio u tebe nikada nisam video kraj tunela, video sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam uzduž i popreko svakog terena, jurio svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao moje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više.

Igrao sam kroz znoj i bol. Ne zato što sam imao izazov, već zbog tvog poziva. Radio sam sve za tebe. Jer takve stvari radiš kada se zbog nekoga osećaš živo kao što sam se ja osećao zbog tebe. Dala si šestogodišnjem momku njegov san u Lejkersima. I zbog toga ću te uvek voleti.

Ali, ne mogu opsesivno da te volim još dugo. Ova sezona je sve što je ostalo u meni. Moje srce može da primi još udaraca, moj um može da izdrži napore. Ali moje telo zna da je vreme za oproštaj. I to je okej. Spreman sam da te pustim. Želim da znaš to. Želim to da znaš sada kako bismo oboje uživali u svakom zajedničkom trenutku koji nam je ostao. Dobrom i lošem. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. I oboje znamo, bez obzira na to šta budem sledeće radio.

Biću uvek taj klinac sa umotanim čarapama, korpom u ćošku, pet sekundi do kraja i loptom u mojim rukama: 5, 4, 3, 2, 1.

Uvek ću te voleti, Kobi”.

FOTO: Izvor Google

Sedam zanimljivosti o karijeri Kobi Brajanta – Crna Mamba otišla u legendu

U čast tragično preminulog legendarnog košarkaša Lejkersa, američki portal „Clutchpoints“ izdvojio je sedam zanimljivosti o Brajantovoj karijeri koje još jednom potvrđuju njegovu veličinu i trag koji je ostavio u ovom sportu:

1. Kroz karijeru Brajant je utakmicu sa 40+ postignutih poena odigrao protiv svake ekipe u ligi.

2. Utakmica u kojoj je postigao 81 poen (Lejkersi su ukupno postigli 122) je najveći procenat koji je neki igrač imao u ukupnom broju poena svoje ekipe (66 procenata) i najveći procenat jednog igrača od ukupnog broja poena na utakmici (36 procenata).

3. Jedini igrač u poslednjih 50 godina koji je spojio četiri utakmice sa 50+ postignutih poena. To mu je 2007. godine pošlo za rukom.

4. Još uvek je najmlađi igrač koji je ikada stigao do 30, 31, 32, i 33 hiljade poena.

5. Drži rekord Lejkersa po broju utakmica sa 60+, 50+, 40+, 30+, 20+, 10+ poena. Šest puta je išao preko 60, a 26 puta preko 50 postignutih poena na meču. Preko 40 poena je ubacivao neverovatnih 124 puta.

6. Kobi je jedini igrač u istoriji lige koji je postigao 600 „plejof“ poena tri sezone zaredom.

7. Od Brajantovog dolaska u ligu 57 igrača je postizalo više od 50 poena na utakmici, ali samo su trojica to uspela više od 10 puta. Pored Kobija to su Ajverson i Lebron.

Piše: Iva Jevtić

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.