Dom kulture „Studentski grad“ osnovan je 1971. godine, a otvoren u maju 1974. Dom kulture je obrazovna ustanova u okviru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
Informacije o programima i ulaznice je moguće obezbediti na portirnici Doma kulture (Tel. 2691 442). Ulaz na programe je besplatan, izuzev na komercijalne filmske i pozorišne predstave. Štampani mesečni program je besplatan. Ulaznice za pozorišne predstave i filmske projekcije prodaju se na dan održavanja.

Biblioteka sa čitaonicama
Radi svakog dana (i subotom i nedeljom) od 8:00 do 24:00
Ovaj segment objekta DKSG čine četiri zasebna, međusobno povezana, prostora sa 504 čitalačka mesta. Bibliotečki fond baziran je na literaturi potrebnoj studentima različitih profila, a poseduje i najnovija izdanja iz oblasti beletristike.

Galerije
Rade svakog dana osim nedelje od 17:00 do 21:00

Kafe – Bistro
Radi svakog dana od 8:00 do 23:00

Kako da nađete DKSG
Dom kulture Studentski grad nalazi se na Novom Beogradu, u okviru Studentskog grada. Kompleks zgrada Doma kulture smešten je u ulici Bulevar Zorana Đinđića 179, na prostoru između ulica: Studentska, Tošin bunar i Bulevar Arsenija Čarnojevića (Autoput). Od Fontane je 5 minuta hoda, a od Zelenog Venca 15 minuta autobusom ili 10 automobilom.
Ako dolazite autobusom
Na Zelenom Vencu uđete u jedan od sledećih autobusa: 72 i 75 i izađete na 7. stanici. Ako dolazite sa Zvezdare – 77. Ako idete iz Bulevara Kralja Aleksandra možete doći privatnim kombijem E4 ili gradskim autobusom br.74 koji takođe staje 200m od studentskog grada. Sa železničke stanice ide autobus 601, a iz novobeogradskih blokova ili Zemuna 45 i 611.
Ako dolazite kolima
Iz centra grada krenete preko Brankovog mosta za Novi Beograd. Nastavljate pravo Bulevarom Mihaila Pupina, a na kružnom toku kod opštine Novi Beograd produžite pravo ulicom Pariske Komune do Hale sportova. Na prvoj raskrsnici skrenete levo, a na sledećoj krivini skrenete desno. Zatim, posle 50 m skrenete levo i, kroz park, ulazite na parking.


Leave a Reply

Your email address will not be published.