Da li je letnji odmor zaista otkazan?

Svako zaslužuje odmor, kad god mu je potreban. Međutim, svi smo nekako navikli da se najviše odmaramo i putujemo leti. Ne znam da li je tako jer gotovo svi vole more, ili smo pak navikli još od osnovne škole. Možda samo želimo da pobegnemo od vreline asfalta. Bilo kako bilo, priča se da je ovo leto otkazano, pogotovo za nas studente. Korona nije stala, granice se zatvaraju, moraju se poštovati mere, a i rokovi su nam malo zbijeni. Teška je ovo godina. Nakupilo se stresa i briga sa svih strana. Narode, svima nam je potreban odmor! Evo kako možeš da provedeš odmor ove veoma izazovne godine!

Obiđi neki deo Srbije koji do sada nisi!

Naša država jeste mala, ali je zaista puna prirodnih lepota i istorijskih znamenitosti. Ukoliko si u mogućnosti, obiđi barem jedno novo mesto.

Ostao/la si u Beogradu, jer moraš da spremaš ispite? Sigurna sam da nisi posetio/la sve znamenitosti!

Beograd nudi mnogo, ali živi se brzo. Uvek nam fali ono malo vremena da posetimo neki spomenik kulture, muzej, park itd. Uzmi dan za sebe i iskoristi ga pametno, nauči i oseti nešto novo upravo ovde!

Imaš dvorište? To je sjajno! Iskoristi ga maksimalno ovog leta!

Mnogima je dosta gradske gužve i galame. Ako ti, tvoji rođaci ili prijatelji imate dvorište, iskoristite ga sada kada od mora nema ništa. Skupite novac i kupite bazen, roštilj, ili nešto treće. Uživajte u druženju i čarima toplih dana i noći!

Ulepšaj sebi svakodnevne aktivnosti!

Ako voliš da kuvaš, izdvoj dan samo za to! Pronađi ili osmisli nove recepte i eksperimentiši! Ukoliko voliš da se sređuješ, priredi sebi spa dan u sopstvenom domu. Napuni kadu i uz opuštajuću muziku uradi sve što je potrebno! Nikako da odgledaš filmove koje ti svi preporučuju? Napravi filmski maraton uz omiljenu hranu i sladoled! Ako si umetnička duša koja nema vremena za razvijanje svojih talenata, sada je pravo vreme, opusti se uz crtanje, pisanje, sviranje…

Ako ti obaveze to dozvoljavaju, uzmi onoliko dana koliko ti je potrebno da se odvojiš od svega što te opterećuje. Neka to bude tvoje letovanje! Ponašaj se kao da si negde otputovao/la. Isplaniraj obilaske znamenitosti, kupanje (ukoliko za to postoje uslovi), odlaske u restorane, bleju na otvorenom uz koje pivce i sve ono što ti treba da napuniš baterije!

Možda nema mora, ali odmor je, veruj mi, samo u tvojim rukama!

Piše: Teodora Jevđenijević

Leave a Reply

Your email address will not be published.