Čarobne reči koje nisu „volim te“

Volim te. Koliko često izgovarate ove dve famozne reči vama bitnim osobama? Koliko puta su vam iste bile uzvraćene? Da li možda ove dve reči mogu da se kažu na neki malo drugačiji način, a da suština ostane netaknuta? Evo nekih zaista snažnih reči na koje nekada i ne obratimo pažnju, a ipak znače mnogo, možda čak i više od onog ustaljenog „volim te“.

Ponosan/ponosna sam na tebe

Svi mi nekada prolazimo kroz faze sopstvene nesigurnosti i uvek težimo ka tome da se naši najmiliji ponose našim dostignućima, bilo da su ona na poslovnom ili privatnom planu. Ovo ujedno znači i da oni vole ko smo mi zaista i prihvataju nas upravo takve kakvi mi jesmo.

Verujem ti

Poverenje je osnova svakog zdravog odnosa. Kada nekoga volite, tu nema mesta za sumnju. Pokažite osobi da joj verujete i ona će se automatski osećati voljenom.

Opraštam ti

Savladavanje sopstvenog ega, davanje oproštaja i prevazilaženje nekih sitnih nesuglasica su najveći dokaz ljubavi koji nekome možete da pružite. Kada nekome opraštate, to radite jer stvarno volite i ne želite da bilo šta stoji između vas i sprečava vaše uživanje u ljubavi. Niko od nas nije savršen i svi smo skloni pravljenju grešaka.

Poštujem te

Kada nekoga volimo, poštujemo ga zbog onoga što on jeste. Poštujemo njegova mišljenja i uzimamo u obzir njegova osećanja. Odnosimo se prema njemu kao prema osobi koja ima svoje stavove, nade i snove, koji su nam takođe veoma važni.

Podržavam te

Svakome od nas treba neko da mu „čuva leđa“ i da zajedno sa njim prolazi kroz najteže periode u životu. Osobe koje podržavaju naše želje, koje nas podižu kada padnemo i na koje uvek možemo da se oslonimo su upravo one osobe koje će se iz prevelike ljubavi pobrinuti da imamo sve ono što nam je potrebno.

Biću uvek tu za tebe i štitiću te

Ne smemo da ponižavamo voljenu osobu, već da je cenimo i na sve moguće načine štitimo od loših stvari. Ne smemo dopustiti da ih drugi obeshrabre i naš zagrljaj pun poverenja i sigurnosti ih uvek treba dočekati. Mi im predstavljamo mirnu luku i mogućnost da „odmore“, pružajući im dovoljnu zaštitu.

Žrtvovaću se za tebe i naš odnos

Ljubav označava nesebičnost i spremnost da budemo uz nekoga bez obzira na težinu situacije. Naše žrtvovanje ne sme da zavisi od nečijeg materijalnog, duhovnog ili fizičkog stanja, već isključivo zato što taj neko postoji i vredi da se za njega žrtvujemo. Ono što zasigurno svako od nas žrtvuje, nevezano o kojoj vrsti odnosa se radi, jeste vreme. Kada nekome posvetimo svoje vreme, posvetili smo mu i deo svog života.

Brinem se za tebe

Ako nam je stalo do nekoga, bićemo brižni i puni interesovanja. Zanimaće nas šta ga je rastužilo, zašto je zabrinut i sigurno nećemo moći da podnesemo njegove suze. Kada osoba primeti našu zabrinutost i prisutnost, zaista će se osetiti voljeno.

Piše: Iva Jevtić

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.