Borba za trofej SUUB lige je počela!

Da, nova sezona futsal lige je startovala.  I ove godine ćemo vikendima u halama  SC Sinđelić i SC Vraz gledati najlepše majstorije koje nam futsal pruža.

Ekipe su podeljene u 4 grupe sa po 6 učesnika. Prvoplasirani timovi grupa idu direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani boriti u osminifinala za prolaz u narednu fazu. Nosici grupa su prošlogodišnji polufinalisti, Pravni fakultet (šamipion) grupa V, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (vicešampion) grupa G,  Ekonomski fakultet (3. Mesto) grupa A, Građevinski fakultet (4. Mesto) grupa B. Zasigurno da su ova 4 tima favoriti za osvajanje lige, ali među kanditima su još i Fakultet organizacionih nauka, Poljoprivredni fakultet, Mašinski fakultet kao i ekipa Tehnološko-metalurškog fakulteta koje svojom igrom mogu da prkose favoritima.

Grupe i ukrštanje

Prvo kolo futsal lige koja je odigrana u subotu 2.11. i nedelju 3.11. proteklo je u fer-pleju kao i pravom futsalerskom umeću.  Svi favoriti su opravdali očekivanja. Pravni fakultet je u SC Vraz  uz očekivano bolju igru savladao ekipu FASPER-a rezultatom 3:0. Pravnici su od samog početka nametnuli igru protivničkoj ekipi Fasper-a i zasluženo odneli 3 boda u ovom okršaju. Prava goleada viđena je na utakmici održanoj u SC Sinđelić  između Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta veterinarske medicine koja je završena i više nego ubedljivom pobedom od 9:0 u korist Inženjera. Futsal vikend u SC Sinđelić ulepšao je susret popularnih  vicešampiona Difovaca koji su savladali Doktore  rezultatom 7:2. Ubedljiv je bio i Građevinski fakultet koji je jednim malim časom futsala savladao ekipu sa Saobraćajnog fakulteta. Kolo su zatvorili Filološki fakultet i Matematičari u SC Sinđelić tvrdom utakmicom gde nijedan tim nije uspeo da napravi razliku zbog čvrstih odbrana i posebno raspoloženog golmana Veslinovića koji je divovski sačuvao mrežu Filološkog, i zadobio najviše zasluga zašto je rezultat okočan 0:0.

Rezultati prvog kola

Studentska futsal liga iz godine u godinu podiže svoj standard. Iz nje izrastaju igrači koji će jednog dana braniti i boje univerziteta kao i države. Poput Strahinje Petrova, sada jednog od lidera futsal reprezentacije Srbije kao i studenta Pravnog fakulteta. Zato stopirajte taj film vikendom, napravite pauzu od učenja i podržite vaše kolege i divite se kako jedan mali sport postaje tako velik. I da timski duh prednjači ispred svakog problema.

 Đorđe Purić

Leave a Reply

Your email address will not be published.