Apsolventi Učiteljskog fakulteta će pomagati u izvođenju nastave od 1. septembra

U pomoć đacima od 1. septembra pristižu studenti završnih godina Učiteljskog fakulteta.

Dekan Učiteljskog fakulteta u Beogradu, Danimir Mandić, izjavio je da će studenti koji su dovoljno kompetentni – studenti završne godine i master studija, moći da se prijave za volontiranje.

Oni će biti velika pomoć učenicima usled novonastale situacije. Njihov zadatak je da učenicima, nastavnicima i roditeljima olakšaju proces nastave. Najveći akcenat će biti na izradi domaćih zadataka i radu na predmetima koji razvijaju veštine.

Pored fakulteta u Beogradu, Učiteljski fakultet postoji i u Novom Pazaru, Vršcu, Užicu, Jagodini, Somboru, Subotici, Leposaviću i Vranju. Svi učiteljski fakulteti će pozvati svoje studente završnih godina da se prijave školskim upravama.

Dekan Mandić procenjuje da je trenutno na završetku studija oko 3000, 4000 studenata. Od kojih se očekuje da će volontirati između 1000 i 2000 budućih nastavnika.

Ovaj način volontiranja će izuzetno značiti budućim učiteljima u sticanju iskustva, oprobavanju u budućoj profesiji, ali i kao odlična stavka pri dobijanju posla u budućnosti.

Izvor: Politika

Piše: Teodora Jevđenijević

Leave a Reply

Your email address will not be published.