ALEKSA NIŠAVIĆ – ZACRTAJ SVOJ CILJ I UZMI ONO ŠTO ZASLUŽUJEŠ

Aleksa Nišavić ima samo 19 godina i osnivač je uspešne marketinške agencije ,,AVOSS Media’’. Završio je Računarsku gimnaziju ,,Smart’’, gde je dobio stipendiju za školovanje zbog postignutog uspeha u školi. Dobitnik je i priznanja ,,Youth Heroes’’ u oblasti preduzetništva i kreativnih industrija koje dodeljuju Exit fondacija i NIS.

  • Kako si došao na ideju da otvoriš svoju fimu?

– Shvatio sam da mogu da pariram drugima koji rade isto, pa i da budem bolji od njih. Mlad sam i gledali su me kao klinca, ali rezultati su pokazali da sam taj posao radio mnogo bolje od drugih. Sledeći logičan korak je bio otvaranje firme.

  • Za početak, čime se bavi ,,AVOSS Media’’?

– AVOSS Media je kreativna marketing agencija koja se bavi marketingom na društvenim mrežama, izradom veb stranica, SEO optimizacijom, kreiranjem PPC kampanja i brendingom. Što se tiče AVOSS Musica, isključivo je specijalizovan za muzičare i njihovu promociju. Takođe, AVOSS Hotels ima potpuni fokus na luksuznim hotelima i ugostiteljskoj industriji.

  • Kakve su bile reakcije tvojih roditelja i prijatelja, da li su te podržavali?

– U porodici sam imao jako veliku podršku. Iako su oni gledali sve vreme školu kao prioritet, meni je na prvom mestu bilo razvijanje biznisa, stručna edukacija, trening i putovanja. Što se tiče prijatelja, podržavali su me samo oni pravi prijatelji, koji su istinski bili srećni zbog mene i mog uspeha.

  • Koliko se tvoj život u školskim danima razlikovao od života tvojih vršnjaka?

– Razlikovao se dosta. Svako jutro sam ustajao veoma rano kako bih odradio nešto vezano za posao. U školi sam redovno koristio laptop i telefon ispod klupe, kako bih proverio kampanje ili video kakvo je stanje na projektima. Mada, povrh svega, bio sam odličan učenik. Kada bih završio sa školom, otišao bih u teretanu i posle toga na piće sa drugarima. Nakon toga u krevet, pa opet sve ponovo.

  • Koje osobine treba da poseduje osoba koja želi da pokrene svoj biznis?

– Treba da ima radnu naviku, samodisciplinu i ne sme da bude ljubomorna. Treba da bude ispunjena i srećna zbog tuđih uspeha. Kada neki moj prijatelj ostvari uspeh, ja budem srećan kao da se to meni dešava.

  • Reci mi nešto više o ,,Project VOSS-u’’?

– Project VOSS je digitalan kurs koji pomaže svim studentima kursa da ostvare svoje ciljeve i žive život kakav žele. Kurs traje 30 dana, tako da će polaznici za svaki dan imati posebnu video lekciju u trajanju od 7 do 14 minuta i priliku da učvrste, testiraju i primene sav sadržaj iz prethodnih lekcija. S obzirom na to da želim da svi imaju istu početnu poziciju (od same ideje za kurs pre godinu dana), odlučio sam da se kurs ne naplaćuje i da bude dostupan svima. Kurs se bavi struktuiranjem planova, kreiranjem idealne vizije i vrednosti. Posvetićemo se načinu razmišljanja i dinamici komunikacije, društvenim mrežama i tome kako one ruše produktivnost, uticajem medija i trendova, kao i naše okoline na naše rezultate i ciljeve u životu.

Prijave za kurs su već otvorene putem linka: https://projectvoss.com

  • Za kraj, šta bi poručio mladima koji bi se odlučili da krenu tvojim putem?

– Samo pun gas! Izaberi šta želiš, čupaj i grizi. Zacrtaj svoj cilj, ne odustaj i uzmi ono što zaslužuješ!

Piše: Sofija Vujošević

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.