Učiteljice i Tehnolozi do pobede u šestom kolu studentske futsal lige

Danas su se u Sportskom centru “Rakovica” odigrale utakmice u okviru SUUB lige u futsalu. Futsaleri Tehnološko-metalurškog fakulteta savladali su ekipu ATUSS-A rezultatom 3:2 (1:1). Futsalerke Učiteljskog fakulteta bile su bolje od devojaka sa Mašinskog fakulteta i pobedile rezultatom 2:0 (1:0).

Na početku utakmice ekipa TMF-a krenula je ofanzivno i nizala šanse koje su na kraju krunisane i golom u prvim minutima meča. Usledio je momenat gde je tim ATUSS-a krenuo u napad, ali bez uspeha. Ipak, u jednoj fantastičnoj akciji, lopta je završila u gornjem desnom uglu mreže golmana TMF-a i rezultat je izjednačen na 1:1. Nakon izjednačenja, otpočeo je period gde su se nizale greške na obe strane i rezultat je na poluvremenu ostao nepromenjen.

S početka drugog poluvremena odmah su viđene prilike i jednog i drugog tima. Ekipa TMF-a šutirala je na gol, ali je golman ATUSS-a odbranio. Uprkos odbrani, lopta je završila u mreži zbog neopreznosti golmana i odbrambenog igrača i rezultat je iznosio 2:1 za TMF. Futsaleri ATUSS-a nisu se predavali i ubrzo su izjednačili rezultat 2:2. Da tim ATUSS-a nije imao sreće govori i činjenica da su po drugi put na utakmici dali autogol nakon odbitka lopte od golmana i postavljen je konačan rezultat 3:2 za TMF.

„Zadovoljni smo pobedom i početkom utakmice, koji je pokazatelj kako bismo voleli da igramo i u nastavku takmičenja. ATUSS je nakon toga pokazao da je dobra ekipa, borba je uglavnom bila ravnopravna i na kraju su nijanse odlučile pobednika. Trebalo bi da smo ovom pobedom obezbedili drugo mesto u grupi, posle nešto slabijeg početka i spremni očekujemo protivnika u nokaut fazi“. – rekao je Filip Ivković, kapiten i strelac gola za TMF.

Futsalerke Učiteljskog fakulteta napadački su započele utakmicu nižući mnogo prilika koje su završavale iznad ili pored gola. Jedna od šansi dogodila se nakon izvođenja slobodnog udarca gde je lopta završila u rukama golmanke Mašinskog fakulteta, ali joj je pobegla iz ruku i ušla u mrežu, a rezultat je iznosio 1:0 za Učiteljski fakultet. Tim rezultatom završeno je i poluvreme.

 U drugom delu utakmice futsalerke Mašinskog fakulteta su se probudile i u nekoliko navrata ugrožavale gol Učiteljskog fakulteta, ali bezuspešno. Iako su imale više posla u odbrani u drugom poluvremenu, Učiteljski nije odustajao od napada i posle fantastične akcije lopta je završila u protivničkoj mreži za krajnji ishod od 2:0

„Protivnice i mi smo se srčano borile. Iako nismo imale ni jednu zamenu mi smo uspele da pobedimo sa 2:0. U strelce za pobedu na današnjoj utakmici smo se upisale koleginica Jelica Todorović i ja. Meni je ovo posebno značajno jer sam posle duže  pauze uspela trijumfalno da se vratim na teren. Radujem se narednim utakmicama koje su pred nama i nadam se da ćemo i u njima biti uspešne“. – izjavila je Staša Antonić, strelac drugog gola za Učiteljski fakultet.

Piše: Sara Stojanović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.