Pripremna nastava na Učiteljskom fakultetu

Učiteljski fakultet organizuje pripremu za polaganje klasifikacionog ispita iz oblasti srpskog jezika i književnosti, opšte kulture i informisanosti i proveru muzičkih i fizičkih sposobnosti i sklonosti kandidata.

Za upis kandidata na oba studijska programa – za obrazovanje učitelja i obrazovanje vaspitača, organizovana je pripremna nastava iz svih potrebnih oblasti za prijemni ispit, kao i probni prijemni ispit koji je uključen u cenu. Kandidati se prilikom prijavljivanja opredeljuju da li će nastavu pohađati na klasičan način ili onlajn.

Pripremna nastava za polaganje klasifikacionog ispita ima dva segmenta:

  • Priprema nastava iz srpskog jezika i književnosti realizovaće se kroz 32 časa, u grupama do 20 kandidata. Nastava će se održavati subotom, počev od 12. marta 2022. godine (ostali datumi održavanja: 19. mart, 26. mart, 2. april, 9. april, 16. april,  7. i 8. maj). Cena pripreme je 17.000,00 dinara.
  • Pripremna nastava iz opšte kulture i informisanosti ima za cilj da kandidatima predstavi sadržaje relevantne za polaganje prijemnog ispita i da ih uputi u način polaganja ispita. Nastava će se realizovati kroz 10 časova u grupama od 40 kandidata, subotom i nedeljom,  14. i 15. maja 2022. godine, a cena je 7.000,00 dinara.

Kandidati imaju i mogućnost polaganja probnog testa 21. maja.

Takođe, početkom juna se organizuju i pripremne aktivnosti za proveru govornih, muzičkih i fizičkih sklonosti i sposobnosti. Pripremna nastava ima za cilj da kandidate uputi u način polaganja ispita provere fizičkih sklonosti i sposobnosti, da se predstave i uvežbaju sadržaji relevantni za procenu fizičkih sklonosti i sposobnosti (sportsko-tehničko obrazovanje, statičke i dinamičke ravnoteže tela, atletika, gimnastika i ritmička gimnastika), kao i onih za procenu muzičkih sklonosti i sposobnosti (učenje i pevanje pesama – izbor iz dečje muzičke literature i slušni testovi – prepoznavanje i reprodukovanje ritmičkih i melodijskih motiva).

Nastava se odvija u ciklusu od 6 časova u grupama od 25 kandidata, odnosno 6 časova u grupama od 20 kandidata za proveru muzičkih sposobnosti. Cena pripreme je 6.000,00 dinara za svaku od ovih pripremnih nastava.

Uplate se vrše na tekući račun: 840-1906666-26, model 97, poziv na broj 3222.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti za pripremnu nastavu Studentskoj službi  Učiteljskog fakulteta svakog radnog dana od 11 do 13 časova (informacije telefonom na broj 011/2683-952 svakog radnog dana u vremenu od 10 do 11 časova):

            • do 11.marta, za nastavu iz srpskog jezika i književnosti;

            • do 13. maja, za nastavu iz opšte kulture i informisanosti;

Tačni datumi za sve navedene aktivnosti biće objavljeni na internet stranici studiraj.uf.bg.ac.rs ( http://www.uf.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2022/02/Pripremna-nastava-2022-a-1.pdf).

Izvor: http://www.uf.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2021/02/Pripremna-nastava-2021.pdf

Piše: Marija Milićević

Foto: Vikepedija

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.