Završen četvrti po redu “Project Management Championship 2018”

(3. april 2018. FON) Završeno četvrto po redu studentsko nacionalno takmičenje u upravljanju projektima – Project Management Championship 2018.

Finale četvrtog po redu nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima “Project Management Championship 2018”, održano je u ponedeljak, 2. aprila 2018. godine, u prostorijama Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka. U finalu je učestvovalo ukupno šest timova sa tri fakulteta: Građevinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, Tehničkog fakulteta u Boru, kao i sa Fakulteta organizacionih nauka. Timovi su svoja znanja i veštine iz oblasti projektnog menadžmena prikazali u planiranju i izvršenju realnog projekta, kroz simulaciju “Scope, Resources and Schedule” Harvard Business Publishing-a.

Finalu je prethodila kvalifikaciona runda, u kojoj je 64 takmičara, odnosno 16 timova, sa 6 fakulteta rešavalo online test,  koji je zadala Svetska asocijacija za upravljanje projektima (IPMA). Studenti su na testu imali 100 pitanja, na koja su morali da odgovore za 100 minuta.

U okviru finalne runde, šest prvoplasiranih timova se borilo za titulu nacionalnog prvaka rešavajući simulaciju Harvard Business Publishing-a, upravljajući ključnim elementima projekta, njegovim obuhvatom, resursima, troškovima i aktivnostima. Na osnovu postignutih rezultata za svoje projekte kroz simulaciju, studenti Fakulteta organizacionih nauka, Džagić Ana, Maksimović Milica, Stankić Milica I Lazarević Stefan, osvojili su treće mesto, a Popović Đorđe, Radojević Natalija, Stamenović Jelena i Kozomara Miloš, drugo mesto u finalu nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima.

Pobednici ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima “Project Management Championship 2018”, studenti Građevinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, Abel Duran, Jana Puzderliski i Modrinić Marko, predstavljaće Srbiju na četvrtom internacionalnom takmičenju iz upravljanja projektima (International Project Management Championship 2018),  koje će ove godine, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi studenata Fakulteta organizacionih nauka, Anje Spasojević, Miloša Milosavljevića, Nemanje Jevtića i Velizara Stefanovića, na svetskom takmičenju, biti održano od  1. do 3. juna 2018. godine, u Beogradu.

Sponzori ovogodišnjeg takmičenja u upravljanju projektima su: Fakultet organizacionih nauka, Elixir Group, Aigo BS, Koncern Bambi a.d. i Coca Cola Hellenic, koji su svojim brojnim rezultatima, priznanjima, donacijama i nagradama potvrdili svoj ugled, naročito u pogledu odgovornosti prema društvu i zajednici, kao i okrenutosti ka pružanju podrške mladim ljudima i njihovom razvoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.