Kako izgleda šolja čaja u različitim zemljama? (Deo 2)

Pogledajte šta biste dobili kada biste naručili šolju čaja u različitim državama širom sveta.
Pakistan

Čaj nije ekskluzivan samo za Indiju. Začinjeni i kremasti masala čaj je omiljeni pakistanski čaj za poslepodne, a kao osnovu možete koristiti engleski jutarnji čaj.

Tajland

Ča jen” je tajlandska verzija ledenog mlečnog čaja u kojoj se kombinuju mleko i skuvani tajlandska čajna mešavina.

Kina

Kinezi obožavaju čaj i piju čajeve raznih ukusa i boja. Na slici možete videti “pu er” čaj od žutih listova, koji se pakuje u kutijice ili loptice, mrvi u šolju i naliva vrućom vodom.

Egipat

Egipat je najveći uvoznik čaja i tamo je uobičajeno piti nezaslađeni crni čaj tokom celog dana. Čaj od hibiskusa je često specijalitet na egipatskim svadbama.

Kenija

Kenija izvozi i koristi čaj. Zemlja proizvodi jednostavan crni čaj.

Južna Afrika

Biljka Roibos proizvodi bistri crveni čaj i može se naći jedino u Južnoj Africi. Obično se služi bez šećera ili mleka i ima blag i sladak ukus. Odličan je napitak pred spavanje.

Katar

U Kataru, jaki mlečni čaj pod nazivom karak čaj je omiljen širom zemlje. Listovi crnog čaja se prokuvaju u vodi, a potom mešaju sa mlekom i šećerom i ponovo kuvaju.

Mauritanija

Mauritanijska verzija popularnog severnoafričkog zelenog čaja od nane ima specifičan ritual služenja. Svaka osoba dobija tri šolje, od kojih je svaka slađa od prethodne, tako da počnete sa gorkim čajem i završite sa slatkim.

Kuvajt

Tipični prepodnevni čaj u Kuvajtu znači listove crnog čaja sa kardamom i šafranom za tipično začinjeno buđenje.

подневни чај у Кувајту значи листове црног чаја са кардамом и шафраном за типично зачињено буђење.

Leave a Reply

Your email address will not be published.