Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Како изгледа шоља чаја у различитим земљама? (Део 1)

Погледајте шта бисте добили када бисте наручили шољу чаја у различитим државама широм света.

Јапан

Мача је зелени чај у праху из Јапана који користи фино млевене и веома квалитетне листове зеленог чаја. Традиционално се користи у јапанским церемонијама испијања чаја.

 

Индија

Индија има богату и разнолику историју чаја, где је традиционални масала цхаи чај, који се служио широм Јужне Азије хиљадама година пре индустрије чаја, и постао је прави хит током британске колонијалне ере. Изнад је Дарџилинг, чај од белог листа, који расте у природи Индије.

 

Велика Британија

 

Црни чај у Уједињеном Краљевству се може служити без или са млеком и/или шећером, а пије се неколико пута дневно. Циљајте на златну боју када додајете млеко.

 

Турска

Турска кафа је вероватно најпознатије топло пиће у овој земљи, али бистри чај је популарнији, а служи се уз сваки оброк, често и између. У црни чај се не сипа млеко, али се може служити са или без шећера и обично се кува у веома чудној посуди подељеној на два дела.

 

Тибет

Тибетански „по ча“, или путер чај, обједињује чај, со и путер. Чај се кува неколико сати како би добио горак укус, потом се у њега ставља путер и со директно пре сервирања.

 

Мароко

Нана се полива зеленим чајем за ово пиће, популарно у Мароку и широм Северне Африке.

 

Хонг Конг

У Хонг Конгу је популаран ледени млечни чај, познат и као „свилена чарапа“, јер има боју сличну женском доњем вешу. Да би се направио, потребно је комбиновати јако охлађени црни чај са млеком у пари или кондензованим млеком и служити преко леда.

 

Тајван

Бисерни млечни чај, познат и као мехур чај, постао је светски феномен, али се његови корени налазе на Тајвану. Може се служити врео или хладан и обично преко тапиока бисера скуваних у шећерном сирупу. У суштини, када једном пробате мехур чај, више никада нећете наручивати фрапућино.

 

Сједињене Америчке Државе

Заслађени ледени чај је познати напитак америчког Југа. Обично се прави од прокуваног чаја Липтон и шећера, може се додати лимун или зрнце соде бикарбоне ради глаткоће.

 

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.