Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Почиње прва студентска еСпорт лига у региону

Ако сте један од 226 милиона фанова игре Counter Strike, Dota 2 или еСпорта уопште, колико тренутно ова заједница броји у свету, онда вас очекује узбудљив почетак новембра. У организацији Спортског удружења Универзитета у Београду, E-FRAG-а и Савеза студената Београда, а под покровитељством компаније ASUS биће организована eSports лига Универзитета у Београду (ЕЛУБ). У првој сезони студенти ће се такмичити у две игре – Counter-Strike: Global Offensive (ЦС:ГО) и Dota 2. Наредна четири месеца, сваког викенда, у E-FRAG-овој гејминг арени тимови са разних факултета ће покушати да се изборе за велико финале, које ће бити организовано на београдском сајму, и освоје награду „Гејминг соба за најбољи факултет“.

У првој сезони ЕЛУБ-а учествоваће 39 тимова са факултета Универзитета у Београду. За све оне који не буду могли да уживо прате надметање студената, организатори су обезбедили ливе стреам на twitch.tv/efragrs и youtube.com/asuselub.

„Велика је част организовати овакво такмичење у нашој земљи у две за сада најпопуларније видео игре на свету. Оно што заиста издваја овај догађај од осталих је чињеница да ће фанови бити у прилици да гледају студенте како се боре за своје факултете“, изјавио је Марко Милошевић представник E-FRAG-а.

„Спортско удружење Универзитета у Београду, је основано од стране Универзитета у Београду са циљем да унапреди спорт на Универзитету. Посебно смо поносни на то што смо први Универзитет у региону који има еСпорт такмичење, чиме стајемо раме уз раме са великим европским универзитетима који су још раније препознали значај еСпорта. Такође изузетно смо захвални компанији ASUS што је препознала значај овог такмичења за студенте Универзитета у Београду, и надамо се дугорочној сарадњи.“ Владимир Смуђа, Маркетинг директор Спортског удружења Универзитета у Београду.

“ASUS пажљиво прати и подржава развој Еспорта, како глобално, тако и у Србији. У оквиру своје ROG (Republic of Gamers) серије производа ASUS има лаптопове који су посебно оптимизовани за најпопуларније видео игре, па је покровитељство ЕЛУБ-а логичан потез“, изјавила је Сњежана Шабан, маркетинг менаџер компаније ASUS за територију Балкана.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.