Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

У Блок галерији изложба графика мексичких уметника

У новобеоградској Блок галерији (Јурија Гагарина 221) у петак, 8. септембра, с почетком у 20 часова биће отворена изложба „Графичке визије 4 – изложба мексичких уметника” ауторке пројекта међународне културне сарадње мр Лепосава Милошевић Сибиновић.

У духу плодне културно-уметничке сарадње са Мексиком, у протеклој деценији овој изложби претходиле су и  изложбе „Графичке визије 1, 2 и 3”, које су имале знатног одјека у стручној и широј културној јавности. Циљ изложбе је размена професионалних искустава различитих културних средина, разумевање и сарадња на бази општеприхваћених вредности, као и обогаћење културног живота.

Сви  учесници имају солидно уметничко образовање, успешну каријеру, сви су рођени и живе у Мексику, учесници су бројних бијенала, уметничких радионица у земљи и иностранству, добитници су бројних признања и награда. Заједничко им је да су њихови радови одраз мексичког поднебља, да повезују веома богату мексичку традицију са савременим ликовним изразом, имају препознатљив ликовни рукопис, изузетно владају разним графичким техникама, како традиционалним тако и новим.

Посетиоци ће моћи до 20. септембра да виде 34 графике  реализоване у разним графичким техникама на памучном папиру.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.