Ko će osvojiti rukometnu ligu SUUB ?

Prva sezona rukometne lige SUUB se bliži kraju a ko će biti njen pobednik saznaćemo sutra kada će u finalu snage odmeriti rukometaši FON-a i RGF-a, dok će se za treće mesto boriti ekipe Saobraćajnog i Građevinskog fakulteta.

Ekipa Fakulteta organizacionih nauka je u prvom polufinalu savladala ekipu Građevinskog fakulteta rezultatom 16:12 (9:5).

Ovo je bila samo još jedna od rutinskih pobeda ekipe FON-a ove sezone. Treba istaći da su prvi put ove godine FON-ovci nastupili u kompletnom sastavu pa bi bilo koji ishod sem pobede bio jako veliko iznenađenje. Od samog starta utakmice su opravdali ulogu apsolutnog favorita, pa su se rukometaši Građevine već na samom startu našli u situaciji da jure rezultat. Razlika u kvalitetu je bila očigledna ali je ekipa Građevinskog fakulteta svojom srčanošću i borbom nadoknađivala svoje nedostatke u igri. Bez obzira na kretanje rezultata rukometaši Građevinskog fakulteta su igrali punom snagom kao da se baš u tom trenutku lomi utakmica. Upravo je takav njihov pristup naterao igrače FON-a da se dobro preznoje i odigraju utakmicu punih 40 minuta. Utakmica je bila prepuna lepih i efektivnih poteza pa su gledaoci mogli da uživaju u jednoj pravoj rukometnoj utakmici. Možemo reći da je ovu utakmicu obeležio duel desnih krila koja su bila najefikasnija, pa je tako za ekipu FON-a Aničić postigao šest pogodaka dok je u ekipi Građevine Cvijović pogađao pet puta.

Sudije: Minić Uroš, Elezović Stefan.

Fakultet organizacionih nauka: Aničić R. 6, Jovićević M., Aničić M., Turudić S. 1, Popović Đ. 2, Knežević L., Brakus N., Jovanović M. (K) 2, Nikolić M., Biočanin N. 1, Teodorović M. 1, Stojković A. 2, Jakovljević S., Vrhovski V., Đorđević I. 1, Sajovic N.

Građevinski fakultet: Cvijović S. (K) 5, Ilić O. 2, Lalić F., Karajović Đ., Karajović N. 1, Nikolić M., Stevanović Đ. 1, Stojanović S. 2, Jovanović N., Matić A. 1, Derajić F.

U drugoj polufinalnoj utakmici viđena je prava drama pa je RGF tek posle boljeg izvođenja sedmeraca uspeo da eliminiše sjajnu ekipu Saobraćajnog fakulteta.

Balon “Sinđelić” je bio mali da primi sve koji su hteli da odgledaju meč izmđu ova dva tima. Ispunjene tribine su govorile da će ovo biti sve samo ne običan meč i upravo je tako i bilo. Ovo je bio ubedljivo najbolji meč koji se mogao videti ove sezone, pa ostaje žal što je jedna ekipa morala da se oprosti od borbe za titulu.

Po ko zna koji put ove sezone ekipa Saobraćajog fakulteta je u utakmicu ušla kao autsajder, te je RGF treblo da diktira ritam i tok utakmice. Ipak situacija je bila u potpunosti drugačija već na samom početku meča. Nošeni pesmom sa tribina igrači Saobraćajnog su igrali kao u transu i stavili do znanja da su došli po pobedu i prolazak u svoje prvo finale. Glavni šraf u napadu Saobraćajaca je bio sjajni Toković koji je bio nerešiva enigma za odbranu RGF-a. Sjajnim kretanjem po liniji ometao je protivnike i omogućavao saigračima da postignu pogodak ili da njemu asistiraju za isti. Sa druge strane ekipa RGF-a se mučila u napadu ali je ipak na veliko iskustvo uspevala da održi sebe u utakmici, pa je na poluvreme otišla sa samo golom zaostatka (11:10) pre svega zahvaljujući sjajnom Dimiću i Rnjakoviću.

U drugom poluvremenu ekipa Saobraćajnog je nastavila sa jako dobrom igrom te je do 30-og minuta držala prednost od dva gola za šta su najzaslužniji bili Gvoić i Denić. RGF je zaigrao snažnu odbranu što je dovelo do zatvaranja Tokovića čiji se nedostatak odmah osetio pa su Rudari sa dva brza gola došli do izjednačenja. Ekipa RGF-a se nije zaustavila samo na izjednačenju već sa još dva gola dolaze do lepe prednosti pet minuta pred kraj meča. Ekipa Saobraćajnog fakulteta je tajm-autom presekla seriju protivnika od 4:0 i pokušavala da na malom predahu napravi strategiju za kraj meča. U tim trenucima odgovornost preuzima Gvoić koji sa dva pogodka donosi svojoj ekipi izjednačenje. U sledećem napadu RGF vraća prednost preko Dimića ali sjajni Gvoić još jednom donosi izjednačenje. U poslednja dva minuta nisu viđeni golovi, pa se po prvi put ove sezone pristupilo izvođenju sedmeraca (18:18). Veliko iskustvo i hladnokrvnost igrača RGF-a je upravo tada došlo do izražaja pa su sa linije od sedam metara bili tri puta precizni do su igrači Saobraćajnog fakulteta u sva tri pokušaja bili neprecizni.

Rukometaši Saobraćajnog fakulteta nisu mogli da sakriju veliko razočarenje jer su bili tako blizu finala ali su muški stitli tuku i čestitali protivniku. RGF će se po ko zna koji put sastati u nekom finalu sa ekipom FON-a pa nam ostaje da vidimo ko će biti prvi osvajač rukometne lige SUUB. Sa druge strane ekipa Saobraćajnog fakulteta će se boriti za treće mesto ali su momci sa Voždovca pokazali da će u narednim godinama biti jedna od najboljih ako ne i najbolja rukometna ekipa na Univerzotetu u Beogradu.

Sudije: Minić Uroš, Elezović Stefan.

Saobraćajni fakultet: Đurašić O., Prčetić N., Brzovan N., Denić D. 3, Nikolić A. 3, Šmigić P., Gvoić D. 6, Mlađenović M. 2, Toković P. 4, Aćimović A. (K), Stevanović S., Popović S., Tomović Đ., Brkić A., Kulić N.

Rudarsko-geološki fakultet: Korać U., Krivokapić A. 3, Milojević A., Ristić M., Knežević M., Gavranović S., Rnjaković F. 3 (K), Kulić M., Nedeljković D. 3, Ranković A. 2, Trpković T., Dimić V. 7.

Borba za treće i prvo mesto je zakazana za četvrtak 15.06. (19č i 20č) u SC Šumice. Dođite i podržite svoje kolege u borbi za medalju!

Leave a Reply

Your email address will not be published.