Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Најкраћи дан у Дворани културног центра Београда и биоскопу Фонтана

Најкраћи дан, манифестација посвећена краткометражном филму, којом ће и овог 21. децембра у Србији бити прослављен Светски дан кратког филма, ове године биће одржана у Дворани културног центра Београда и у биоскопу Фонтана.

Дворана културног центра Београда деценијама представља једну од најважнијих тачака културног живота Београђана, а у протеклим годинама у реновираној сали са пројекционом опремом  врхунског квалитета представљен је велики број уметничких филмова из Европе и света. Захваљујући квалитету филмског програма, ДКЦБ уврштена је у Europa Cinemas, европску мрежу биоскопа која стимулише посебан однос приказивача према вредностима европског филма. Члан ове мреже је и биоскоп Фонтана у којем ће манифестација Најкраћи дан ове године бити одржана по први пут. Биоскоп Фонтана је централна институција неговања филмске уметности на Новом Београду и на овај начин Најкраћи дан ће се приближити становницима Новог Београда омогућити им да уживају у што већем броју краткометражних филмова.

Улаз на све пројекције Најкраћег дана у Дворани културног центра Београда и биоскопу Фонтана је бесплатан.

Конкурс за филмове који ће бити приказани у оквиру манифестације Најкраћи дан продужен је до 04.12.2016. Подсећамо да сви заинтересовани могу да пошаљу свој филм у трајању до 3 минута, претходно upload-ован на YouTube или Vimeo са опцијом „привате“, на адресу konkurs@filmkultura.org.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.