Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

„Микро ФАФ“ 7. и 8. октобра у Београду

У Музеју Југословенске кинотеке у Београду 7. и 8. октобра биће одржано VII Микро ФАФ – Микро фестивал аматерског филма под називом „Viral Edition: Infected by Video“. Улаз на све програме је слободан.
Микро фестивал аматерског филма има за циљ развој непрофесионалног филмског стваралаштва и кроз разноврсне садржаје охрабрује размену искустава свих оних ентузијаста који желе да се изразе филмским језиком и не устручавају се да експериментишу и самообразују се у сфери филма, јачајући алтернативну стваралачку снагу филмске културе.

Овогодишње издање МикроФАФ-а приказаће радове 42 аутора и ауторки у оквиру три такмичарске категорије: Кратки „Уради сам“ филм, Независни кратки филм и Вирални видео.

Награда за Кратки „Уради сам“ филм намењена је филмовима у свим родовима и техникама израде (играни, документарни, анимирани, експериментални), насталим у непрофесионалним околностима, без ангажовања професионалних радника и без професионалних обавеза током и након реализације.

Награда за Независни кратки филм доделиће се ауторима филмова који не одговарају „уради сам“ критеријумима, а који су настали у слободној продукцији, без комерцијалних намера и продуцентских притисака.

Вирални видео се односи на клипове који су намењени првенствено интернету и често користе неке његове одлике (интерактивност, стреаминг, серијалност…), а садрже уметничке намере, изазивају масовне реакције онлине публике, или подижу свест о некој теми.

Трочлани жири у саставу Милутин Петровић, Милош Томић и Милош Гојковић доделиће победнику из сваке такмичарске категорије традиционалну награду фестивал – керамичку статуету „Mikropolis“.

У оквиру пратећег програма, првог дана фестивала 7. октобра, са почетком у 19 часова биће одржана трибина Филм и нови медији: између забаве и професионализма. У разговору ће учесвовати режисер Иван Икић, кустоскиња и теоретичарка филма Александра Секулић и сценаристкиња Маша Сеничић.

У холу Музеја Југословенске кинотеке биће постављен МикроФијук штанд на којем ће моћи да се купе плакати, књиге, стрипови, мајице, цегери, CD-ови и друго.

У виду најаве и промоције фестивала, 3. и 4. октобра одржаће се VII МикроФАФ – Увертира у Установи културе Пароброд у Београду, у оквиру које ће бити приказан избор филмова са претходних шест издања фестивала.
Програм фестивала може се погледати на званичној Facebook страници.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.