Магазин Студент

Магазин Студент, најстарије студентско гласило на Балкану

Фестивал европске студентске анимације – ФЕСА 2016

Пету годину заредом, у организацији Јавног предузећа „Београдска тврђава”, у Великом барутном магацину у Доњем граду, 27. и 28. августа 2016. године oдржава се Фестивал европске студентске анимације – ФЕСА 2016. 

Овогодишња тема такмичења је свемир (око нас и у нама). На конкурс је пристигло 67 студентских анимираних филмова из 12 европских земаља (Француска, Италија, Немачка, Мађарска, Чешка, Словенија, Данска, Холандија, Ирска, Швајцарска, Португалија и Србија), од чега је селекциона комисија изабрала 26 филмова за два такмичарска програма.

Због изузетног квалитета приспелих филмова, селекциона комисија је одлучила да у оквиру овогодишњег фестивала прикаже и два информативна програма (панораме) са још 22 филма, па ће се у званичном програму наћи укупно 48 филмова.

У оквиру фестивала додељује се и награда САЕ института Београд, која се састоји од тромесечног курса компјутерске анимације за студенте који живе у Београду.

Циљ фестивала је промоција уметности анимације европских земаља, међународна сарадња и размена искустава, као и стварање услова који ће омогућити младим генерацијама да изнађу нове концепте и технике.

Padaju cene

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.