17 sekundi koje menjaju život

Da li ste znali da vam samo 17 sekundi može promeniti dan, sedmicu, život? Najpoznatiji svetski govornici i life coach-evi pričaju o ovom fenomenu, koji se vezuje za zakon privlačnosti.

Sigurno ste primetili kako vam se na jednu lošu misao nastavlja druga, treća, peta… Pa čak i kada uzmete telefon u ruke na početnim stranama vam iskaču samo svetske katastrofe, aktuelne svađe, prepirke, drame i crna hronika. To vam uništi raspoloženje i ceo dan. Jeste li ikada pomislili da je u vama sva moć da to promenite?

Pravilo 17 sekundi pominju svi svetski govornici. Naime, ukoliko o nečemu mislite 17 sekundi i duže, to vam u potpunosti okupira pažnju. Verovatno ste pokušali da mislite na nešto lepo i pozitivno u trenucima kada su vam se po glavi motale crne misli. Ali, nije uspevalo.

Čovek se u današnje vreme teško oslobađa stresa, tmurnog raspoloženja i nervoze. Loše misli pokušavamo na silu da pretvorimo u lepe i odustajemo nakon par sekundi.

Sećate se maločas pomenutih naslovnih i početnih strana, na kojima su samo tragične vesti? Zapravo, nisu one jedino što se da pročitati, već mi SAMO njih uočavamo, jer nam mozak radi na toj frekvenciji. Fokusirani smo na nevolje i nezgode, pa ne vidimo lepe i srećne naslove.

Sami kreirate svoj dan, sami kreirate svoj život. Ukoliko vam ovo zvuči banalno i previše bajkovito, sledeći put kada osetite nalet loših emocija i misli, postepeno menjajte svoje razmišljanje, ne naglo.

Zatvorite oči i zamislite ono što vas čini radosnim. Ne odustajte od svoje lepe misli. Lagano prebacujte fokus na nju, čak iako se loša misao i dalje vrzma po glavi. U jednom trenutku ćete shvatiti da plivate u moru lepih i srećnih emocija. I za to vam je trebalo samo 17 sekundi.

Piše: Ivana Ninić
Izvor: Google

Promote & earn money

Leave a Reply

Your email address will not be published.