10 najvećih hitova „desetih“

Početak nove godine je pravo vreme da se svedu računi i podvuče crta, a kraj 2020. zaokružiće deceniju koja je iza nas. Ovo je pravi trenutak da se podsetite 10 pesama koje su obeležile period od 2011. do 2020. godine. 

Janifer Lopez feat Pitbull – On the floor (2011)

Dance-pop i elektro numera sa elementom electrohouse vajbom. Ova pesma je nedeljama bila broj jedan na listi svetskih radio stanica.

Psy – Gangam style (2012)

Svoju premijeru pesma doživljava u julu 2012. godine. Pesma i duhoviti i neobični plesni pokreti svetom su zaživeli avgusta iste godine. Do kraja godine pesma se popela na sami vrh top lista u više od 30 zemalja. 

Gangam style je definitivno te godine ispisao istoriju YouTuba, tako što je to prvi klip koji je premašio milijardu pregleda.

Avicii – Wake me up (2013) 

U trenutku kada objavljuje ovu numeru on ima svega 23 godine i zauzima visoko treće mesto na listi najboljih DJ-eva. Za vokale ove numere možemo se zahvaliti Aloe Blacc-u.

Enrique Iglesias –  Bailando (2014)

Bailando je numera koja je Enrique donela 3 Latin Grammy nagrade. Pesma je provela 41 nedelju kao broj jedan na svetskim muzičkim listama i spot za ovu pesmu je proglašen za najgledaniji video klip u toj godini. 

Justin Bieber – Sorry (2015) 

Mnogi će se složiti sa nama da je pesma ,,Sorry“ jedna od najboljih pesama koje je Justin ikada izbacio. Odličan ritam i dobar tekst omogućili su mu hit koji nedeljama nije silazio sa vrhova muzičkih top lista. 

The Chainsmokers – Don’t let me down (2016)

Pesma je američkog dvojca The Chainsmokers, a u pesmi možemo čuti vokale američke pevačice Daya. Našla se u top 10 numera u nekoliko zemalja, uključujući Autraliju,, Kanadu, Nemačku i još nekoliko zemalja sveta.

Luis Fonsi feat Daddy Yanke – Despacito (2017)

Šta bismo mogli govoriti ili pisati o pesmi “ Despasito“, a da to do sada nismo čuli? Nećemo reći da je ovo najuspešnija pesma, nego da je u pitanju planetarni hit koji je obišao svet u rekordnom roku i izazvao brojne reakcije koje su trajale mesecima. 

Dua Lipa i Calvin Harris – One Kiss (2018)

Calvin Harris trenutno predstavlja lidera moderne house muzike, a njegovi hitovi ga stavljaju na poziciju jednog od najuspešnijih izvođača.

U samo tri nedelje pesma je imala je preko 120 miliona pregleda.  

Nedeljama je držala poziciju broj jedan na brojnim listama, poput iTunsu, Spotifiyu i Apple music-u.

Lady Gaga I Bradley Cooper – Shallow (2019)

U svetu filma, ostvarenje Lady Gage i Bradley Coopera u filmu „A star is born“, podiglo je veliku euforiju širom sveta. Pesma ,,Shallow“ je gromoglasno uletela u sezonu svetskih dodela nagrada. 

Taylor Swift – Folklore/Everymore (2020)

Na samom kraju liste stranih pesama koje su obeležile deceniju koja je iza nas je Taylor Swift, koja je ove godine izbacila čak dva albuma. Pesme su u rekordnom roku postale hitovi i drže broj jedan na svetskim muzičkim listama.

Da li će se izvođači koji su se našli na ovoj listi naći i na sledećoj, ostaje da vidimo.

Piše: Lazar Smilić

PHOTO: Google

Izvor: https://eleazarinbelgrade.wordpress.com/

Zanimljivosti – STUDENT

Leave a Reply

Your email address will not be published.